Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 22 juli 2020

5G iPhones ondersteunen sub-6Ghz en mmWave, maar dat verandert in 2021

De iPhone-lijn voor 2020 wordt de eerste lijn van Apple-smartphones die 5G gaat ondersteunen, zoals het er nu naar uitziet. Verschillende geruchten wijzen naar het idee dat de smartphones zowel sub-6GHz- en mmWave-netwerken gaan ondersteunen; twee verschillende 5G-technieken waar providers aan werken.

Het is de bedoeling dat mmWave, de snelste 5G-technologie, in dichtbevolkte gebieden gebruikt wordt, zoals grote steden. Sub-6Ghz wordt dan ingezet in de gebieden daaromheen. Deze technologie is sneller dan 4G, maar langzamer dan mmWave. Ook is dit niet de technologie waarmee providers adverteren wanneer ze het over een ‘razendsnel 5G-netwerk’ hebben. Digitimes laat nu dus weten dat de iPhones voor 2020 beide netwerken gaan ondersteunen, maar de aanpak zal in 2021 veranderen. Sommige iPhones voor 2021 krijgen namelijk ondersteuning voor één band, dus niet beide.

5G Netwerk
Klik/tap voor groter.

iPhones met ondersteuning voor één 5G-netwerk

Daarnaast is het de bedoeling dat iPhones met ondersteuning voor één 5G-netwerk op specifieke markten geïntroduceerd worden. Er wordt dan puur gekeken naar welke technologie meer gebruikt wordt. Sommige landen bieden straks namelijk geen ondersteuning aan voor mmWave-technologie. Daardoor is het voor Apple mogelijk te besparen op productiekosten, wanneer het bedrijf iPhones uitbrengt met ondersteuning voor één netwerk.

Er bestaan momenteel zoveel geruchten dat het moeilijk is het kaf van het koren te scheiden. Want er zijn ook geruchten dat de 2020-lijn iPhones introduceert die al geen mmWave-technologie aan boord hebben; maar die modellen zouden niet wereldwijd uitkomen.

Alle modellen voor 2020 zouden in elk geval in de basis beide netwerken kunnen ondersteunen. Maar Apple zou ervoor kunnen kiezen een bepaalde band (op afstand of al in de fabriek) uit te schakelen wanneer blijkt dat die niet gebruikt wordt. Omdat dat beste een dure optie is, zou het niet vreemd zijn voor een bedrijf als Apple om in de toekomst te kijken naar andere mogelijkheden. Maar dan moet het bedrijf wel weten waar welke technologie precies gebruikt wordt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5G iPhones ondersteunen sub-6Ghz en mmWave, maar dat verandert in 2021
Sluiten