Mark Hofman
Mark Hofman Diensten 22 juni 2020

WWDC20 Keynote: Apple richt zich op je huis met HomeKit, tvOS en meer

Apple heeft vanavond, tijdens de WWDC20 keynote, de komst van tvOS 14 aangekondigd. Het besturingssysteem voor de Apple TV krijgt een upgrade, maar er wordt meer gericht op je huis.

In dit artikel gaan we in op wat Apple vanavond te melden had op het gebied Home-apps. We zetten de functionaliteiten en verbeteringen voor je op een rij.

Dit artikel wordt geschreven tijdens de WWDC20 keynote. Meer weten, ververs dan de pagina voor de meest recente ontwikkelingen. 

Apple introduceert vernieuwing tvOS tijdens WWDC20

Apple heeft een aantal wijzigingen doorgevoerd in tvOS. Het bedrijf uit Cupertino introduceert bijvoorbeeld de ondersteuning voor Xbox Elite 2 en Xbox adaptive controllers. Daarbij werkt Picture in Picture nu overal op je Apple TV, waardoor je altijd door kan blijven kijken als je dat wil.

Later dit jaar is Apple TV+, de streamingdienst van Apple, ook te vinden op smart TV’s van Sony en Vizio. Daarbij toont Apple een nieuwe trailer, voor een nieuwe Apple TV+ serie genaamd Foundation.

WWDC 20 keynote: de vernieuwde Home-applicatie

Apple voert een aantal wijzigingen door in zijn Home-applicatie. Dit heeft voornamelijk te maken met de samenwerking tussen Amazon, Google en Apple zelf.

tvOS WWDC20 Apple

Wanneer je een nieuw accessoire toevoegt aan iOS 14, zal de Home-applicatie je voorzien van een aantal suggesties. Deze zijn gericht op hoe jij het meeste uit je producten haalt. Daarbij introduceert Apple nieuwe functionaliteiten voor slimme lampen. Hierdoor is het mogelijk om het licht in je huis te baseren op het licht in de buitenlucht bijvoorbeeld.

Gezichtsherkenning wordt ook toegevoegd en werkt met de HomePod. Hierdoor krijg jij een aankondiging wanneer iemand voor de deur staat en wie het bijvoorbeeld is. Uiteraard kijk je mee via je Apple TV.

Meer WWDC20?

Met de keynote trapt Apple WWDC20 officieel af. Het bedrijf uit Cupertino heeft overigens niet alleen de komst van tvOS 14 bekendgemaakt, maar er is heel veel meer te melden. Benieuwd naar alle ontwikkelingen, check dan zeker even onze toegewijde WWDC20 pagina!

De pagina is hier te vinden!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WWDC20 Keynote: Apple richt zich op je huis met HomeKit, tvOS en meer
Sluiten