Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 25 juni 2020

Wat gebeurt er tijdens WWDC20? Apple praat je op heerlijke wijze bij!

Tijdens de WWDC20 komt er van alles op ons af. Zeker nu het evenement digitaal is, hebben we het gevoel er dichterbij te zijn dan ooit. Toch is de kans groot dat je door de bomen het bos niet ziet.

Natuurlijk, wij hebben een flinke coverage van de WWDC20, welke je op onze overzichtspagina makkelijk kunt bekijken. Maar ook Apple zelf komt met handige dagelijkse recap-videos vans de WWDC20.

Apple komt met WWDC20-recap videos

Naast het feit dat deze videos van van Apple handig zijn om je in één klap op de hoogte te brengen over alles wat er op de WWDC20 is aangekondigd, zijn de videos ook van een zeer hoge kwaliteit. Het is een typisch geval van verdomd goed in elkaar gezet met toffe effecten die sowieso al opvallen tijdens de digitale versie van de WWDC20. Als dit de toekomst is van evenementen, dan mag van mij alles gewoon wel digitaal plaatsvinden. De eerste video werd twee dagen geleden uitgebracht en laat vooral de dingen zie die in de persconferentie werden getoond aangevuld met wat extra informatie-momenten.

En ook de video van de tweede dag van de Apple WWDC20 is er. Deze werd gisteren uitgebracht en laat zien dat er na de grote persconferentie nog veel dingen zijn die werden onthuld en getoond. En dat wordt dan in een minuut of twee samengevat. In deze tweede video zien we dingen als WidgetKit en App Clips voorbij komen. Deze video is uiteraard hieronder te bekijken.

Andere elementen die voorbij komen in deze tweede video zijn de dynamische interfaces voor de iPad apps, de nieuwe Accessibility features die in 2020 zijn geïntroduceerd en een feature die het voor ontwikkelaars mogelijk maakt om gebruik te maken van hand en lichaamshouding detectie. Op deze manier kunnen apps geactiveerd worden zonder dat het display hoeft te worden aangeraakt Ook zien we een nieuwe Game Center-ervaring, een voorproefje op nieuwe CarPlay templates en meer. En dat in een compacte video. Wat dat betreft is de Youtube-pagina van Apple er één om in de gaten te houden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wat gebeurt er tijdens WWDC20? Apple praat je op heerlijke wijze bij!
Sluiten