Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 22 juni 2020

Hardware tijdens WWDC20? ‘Apple wijzigt plannen en doet het niet!’

Steeds meer mensen wisten er melding van te maken: Apple kondigt tijdens de WWDC20 keynote ook nieuwe hardware aan. De ene betrouwbare bron na de andere had het erover, maar die lijken nu allemaal hetzelfde te zeggen. Apple schrapt het plan.

Volgens betrouwbare lekkers Jon Prosser en Max Weinbach heeft Apple een wijziging doorgevoerd in de planning. Het bedrijf uit Cupertino heeft vanavond, tijdens de keynote die om 19:00 uur begint, niets te melden over hardware-gerelateerde zaken.

WWDC20 keynote: Apple laat hardware links liggen

WWDC is normaal gesproken een evenement dat zich alleen richt op software. Toch wisten steeds meer lekkers te melden dat er dit jaar wel degelijk hardware op de planning stond. Sterker nog: in ons WWDC20 artikel, waarin we onze verwachtingen uitspreken, hebben we het er nog uitvoerig over. We verwachtte bijvoorbeeld een nieuwe iMac, nieuwe iPad-modellen, AirTags en de nieuwe AirPods Studio. Ook zaten we met smart te wachten op een nieuwe Apple TV.

Hoewel deze producten er alsnog aankomen, zullen ze niet tijdens de keynote van WWDC20 te zien zijn. Althans, als we bronnen als Jon Prosser, Max Weinbach en Mark Gurman mogen geloven. Niet de kleinste namen uit de markt.

Jon Prosser laat bijvoorbeeld weten dat hij net zo verrast als ons zal zijn als Apple toch hardware laat zien tijdens de WWDC20 keynote. De lekker laat weten niet zeker te zijn over de zaak, maar meldt wel dat de producten uit de presentatie geschrapt zijn.

Ook Max Weinbach (XDA-developers) laat weten dat zijn informatie met een korreltje zout genomen moet worden. Zo hebben twee van zijn bronnen gemeld dat de hardware niet aanwezig is tijdens de WWDC20 keynote, maar beide bronnen zitten niet in het team dat erover gaat. Wel hebben ze het in de wandelgangen van het bedrijf gehoord.

Bloomberg redacteur Mark Gurman trok afgelopen weekend de komst van hardware tijdens WWDC20 overigens ook al in twijfel.

Wat Apple daadwerkelijk te melden heeft, dat weten we vanavond. Om 19:00 uur gaat de keynote van start. Wil je meekijken, dan is dat via een van deze wegen te doen!

Reageer op artikel:
Hardware tijdens WWDC20? ‘Apple wijzigt plannen en doet het niet!’
Sluiten