Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 22 juni 2020

WWDC20 Keynote: Apple stapt over op eigen ARM-chips

Het hing al tijden in de lucht, maar vanavond is het dan eindelijk officieel gemaakt: Apple stapt over op de eigen geproduceerde ARM-chips. Dat heeft het bedrijf uit Cupertino zojuist bekendgemaakt tijdens de WWDC20 keynote. Maak kennis met Apple Silicon.

Op dit moment draaien de Macs van Apple nog op chips van Intel, maar vanaf 2021 komt daar verandering in. Vanaf dat moment stapt Apple dus over naar de eigen geproduceerde ARM-chips genaamd Apple Silicon.

ARM Mac Apple
De volgende stap.

WWDC20 Keynote: Apple stapt over o
p eigen chip

“Het is een gigantische stap voor de Mac”, dat zijn de woorden waarmee Tim Cook de overstap aankondigde. Apple heeft jarenlang geleund op de chips van Intel, maar daar komt dus verandering in. Het bedrijf uit Cupertino introduceerde vanavond de eigen geproduceerde Apple Silicon chip. Iets waar het bedrijf uit Cupertino zelf heel veel vertrouwen in heeft.

ARM Mac Apple
Maak kennis met Apple silicon.

Tijdens de WWDC20 keynote liet Apple weten dat de prestaties van de iPhone, sinds de introductie van de eigen A-chips, honderd keer beter is geworden. Iets dat we volgens het bedrijf ook terugzien bij de iPad. Sinds de introductie van de X-chips, zijn de grafische prestaties 1000x beter in vergelijking met de allereerste iPad chip.

Apple Silicon: krachtiger en zuiniger

De boodschap die Apple voornamelijk te melden heeft is het feit dat desktops krachtiger zijn, maar daarom ook meer energie verbruiken. Cupertino wil de hoogste prestaties kunnen leveren zonder dat dit veel energie kost. Wat dat betreft zullen de Macs met Apple Silicon aan alle wensen voldoen. Althans, dat is wat Apple beweert.

 

ARM Mac Apple
Meer kracht, lager energieverbruik.

Meer kracht, lager energieverbruik.Apple brengt de eerste Mac met Apple Silicon voor het einde van dit jaar op de markt. De volledige transitie naar de eigen chip zal twee jaar duren.

Op dit moment zijn we druk bezig met het verslaan van de WWDC20 keynote. Morgen gaan we dieper in op de ontwikkeling.

Meer WWDC20

Apple heeft een hoop te melden vanavond en eigenlijk blijft het de hele week feest. WWDC20 is losgebarsten en wij zijn er uiteraard bij. Opzoek naar de meest recente ontwikkelingen, dan is onze speciale WWDC20 pagina het bezoeken meer dan waard!

De pagina vind je hier!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WWDC20 Keynote: Apple stapt over op eigen ARM-chips
Sluiten