Mark Hofman
Mark Hofman Hardware 23 juni 2020

WWDC20: Apple voert verbeteringen door voor AirPods (Pro)

Gisteravond hebben we je zoveel mogelijk op de hoogte gehouden van al het nieuws dat Apple te melden had. Tijdens de WWDC20 Keynote zagen we onder andere iOS 14, macOS Big Sur en watchOS 7. Maar de presentatie zat bomvol informatie, zo ook over de AirPods (Pro).

Apple heeft namelijk bekendgemaakt dat er een aantal verbeteringen en nieuwe functionaliteiten worden doorgevoerd voor de AirPods (Pro). Wat is er precies veranderd en wat heb jij daar als gebruiker aan? We beantwoorden de vragen in dit artikel.

WWDC20: Apple komt met nieuwe AirPods (Pro) functies

Apple heeft een aantal nieuwe functionaliteiten naar de AirPods (Pro) gebracht, maar verbetert ook een aantal zaken. Zo moet het makkelijker worden om met je AirPods te wisselen van apparaat. Op dit moment wisselen de oortjes nog niet heel gemakkelijk. Als jij verbonden bent met je iPhone en je wil de AirPods koppelen aan je Mac, dan moet je vaak handmatig de wijziging doorvoeren. Daar gaat Apple een einde aan maken door middel van een update.

Daarnaast toonde Apple ook een functionaliteit genaamd Spatial audio. Dit is een toevoeging die alleen toegepast wordt op de AirPods (Pro). Het betekent simpelweg dat de oortjes surround sound ondersteunen. Tijdens de WWDC20 keynote werd duidelijk dat dit ervoor zorgt dat de AirPods Pro na de update werken met:

  • 5.1 surround
  • 7.1 surround
  • Dolby Atmos

Kijk je een film in surround sound, dan hoor je met de AirPods Pro het geluid dus om je heen. Iets dat overigens een stap verder gaat dan de reguliere ervaring op dat gebied. Wanneer jij als gebruiker je hoofd beweegt, gaat het geluid met je mee. Als voorbeeld: rechtsachter blijft ten alle tijden rechtsachter.

Spatial Audio AirPods Pro WWDC20
Spatial Audio

Vanaf wanneer kan ik ermee aan de slag?

Tijdens de WWDC20 keynote onthulde Apple de nieuwe functionaliteiten. We weten dus wat we kunnen verwachten, maar niet wanneer de wijzigingen ook daadwerkelijk doorgevoerd worden. Mensen met AirPods (Pro) moeten dus nog even geduld hebben.

Zodra er meer informatie te vinden is op dat gebied, laten we het uiteraard weten.

Meer WWDC20

Het is de week van WWDC20 en dat betekent dat we druk bezig zijn met alle ontwikkelingen op dat gebied. Apple heeft een hoop te melden en daarom hebben we een toegewijde pagina voor het evenement.

De pagina is hier te vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WWDC20: Apple voert verbeteringen door voor AirPods (Pro)
Sluiten