Thomas Aalderink
Thomas Aalderink App Store 17 juni 2020

Nieuwe WatchGit app geeft je toegang tot GitHub vanaf je Apple Watch

Dankzij de iPhone en iPad app heb je altijd en overal toegang tot GitHub. Toch ontbrak er nog wel wat. Je kunt het populaire platform voor developers namelijk nog niet gebruiken op je Apple Watch. Gelukkig komt daar nu verandering in met WatchGit.

De app richt zich niet op de development tools, maar op het managen van je content op GitHub. Zo kun je met behulp van deze Apple Watch app nieuwe issues aanmaken, reageren op bestaande issues of deze toewijzen, afsluiten of labellen. Allemaal zonder je iPhone uit je zak te halen.

Altijd en overal toegang tot GitHub

In tegenstelling tot de iPhone en iPad app komt deze Apple Watch App niet uit de stal van GitHub zelf. WatchGit is gemaakt door een derde partij genaamd Atadore. Volgens de makers is deze app ideaal als je opeens een goed idee hebt. WatchGit is standalone en werkt dus ook wanneer je geen iPhone op zak hebt.

WatchGit is dan ook vooral bedoeld als aanvulling op de iPhone en iPad app. De app is zo ingericht dat je snel en overal toegang hebt tot je projecten. Je kunt zelfs via Siri nieuwe issues aanmaken of ergens op reageren. Handig als je aan het hardlopen bent en op eens een briljante ingeving krijgt.

De WatchGit app is nu beschikbaar in de App Store en kost €1,09. Minimale vereiste is dat je watchOS 6.1 op je Apple Watch hebt staan. Belangrijk om te weten is dat je wel eerst moet inloggen via je iPhone. Dit is eenmalig. Vervolgens werkt de WatchGit app zonder tussenkomst van andere apparaten.

Master en slave gaan verdwijnen

Ook bij GitHub zelf gaat er op korte termijn het een en andere veranderen. Het platform heeft namelijk bekendgemaakt dat de term ‘master’ geschrapt gaat worden. De CEO van GitHub onthulde dit via Twitter. Deze term wordt namelijk vaak gebruikt samen met de term ‘slave.’ Dat is zeker niet van deze tijd en daarom gaat ‘master’ vervangen worden door ‘main.’

Lees ook: watchOS 7: alles wat we weten voor WWDC20 van start gaat

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe WatchGit app geeft je toegang tot GitHub vanaf je Apple Watch
Sluiten