Night
Night Nieuws 11 juni 2020

Datum virtuele WWDC20 keynote is bekend: 22 juni

De virtuele keynote van Apple, de Worldwide Developers Conference (WWDC 2020), vindt plaats op maandag 22 juni om 19.00 uur Nederlandse tijd. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend. Apple heeft ook meer details gedeeld over de agenda van de conferentie, die loopt van 22 juni tot 26 juni.

Apple kondigde in maart al aan dat WWDC alleen online zou zijn vanwege de Corona-pandemie. Geheel naar verwachting vertelde Apple niet veel over wat ze eigenlijk gaat laten zien in de keynote. “Ontdek opwindende nieuwe innovaties en updates die later dit jaar naar alle Apple-platforms komen”, luidt de beschrijving voor de keynote. De vele lekken en geruchten hebben al diverse zaken aan het licht gebracht die Apple mogelijk tijdens de keynote zal bespreken. Zo wordt er al gesproken over enkele nieuwe functies onthuld die mogelijk naar iOS 14 komen en dat Apple mogelijk een overstap naar ARM-gebaseerde processors zal aankondigen.

Volgens het nieuwbericht van Apple kun je de keynote live meekijken op de volgende manieren:

De WWDC 2020 ‘Platforms State of the Union’ start op 22 juni, middernacht

In de ‘Platforms State of the Union’ gaat Apple doorgaans in op de updates die zijn aangekondigd in de keynote en op nieuwe tools voor ontwikkelaars. Deze zal om 0:00 uitkomen. Voor ons is het dan dus al 23 juni. De State of the Union kun je overigens alleen bekijken in de Apple Developer-app en op de Apple Developer-website.

WWDC 2020 developers conference
WWDC 2020 developers conference (klik/tap voor groter).

Forums in plaats van persoonlijke gesprekken

Apple kondigde ook een nieuwe opzet aan voor de Apple ontwikkelaars forums. Die starten op 18 juni, voorafgaand aan de WWDC 2020. Volgens Apple zullen meer dan 1.000 Apple-technici aan de forums deelnemen. Op deze manier wil Apple de persoonlijke gesprekken vervangen tussen ontwikkelaars en Apple-werknemers die normaal gesproken plaatsvinden op de WWDC. Ook voor de forums geldt dat je lid moet zijn van het Apple Developer Programma. Tenminste, als je berichten op de forums wil kunnen plaatsen.

Het bedrijf is ook van plan om van 23 tot en met 26 juni meer dan 100 engineering-sessies te houden. Ontwikkelaars kunnen daarnaast ook één-op-één-afspraken aanvragen bij Apple-technici. Nieuwe video’s gaan elke dag om 19:00 uur Nederlandse tijd live.

➔ Meer lezen over WWDC 2020? klik dan hier (of klik op de WWDC20 button bovenaan de pagina).

 

Reageer op artikel:
Datum virtuele WWDC20 keynote is bekend: 22 juni
Sluiten