Jeroen Kraak
Jeroen Kraak App Store 3 juni 2020
Leestijd: 2 minuten

Zo verwijder je nog makkelijker Facebook-posts uit het verleden

Iedereen heeft wel Facebook-berichten geplaatst waar hij of zij achteraf spijt van heeft. Die zijn nu veel makkelijker te verwijderen.

Vroeger, toen we nog jong en onbezonnen waren gooiden we van alles op Facebook. Van sommige zaken kijk je met lichtelijke schaamte terug. Die ene foto op een leuk feestje met te veel drank op of met je verschrikkelijke ex wil je het liefst zo snel mogelijk uit je geheugen en van je Facebook-pagina wissen. Toch gaat dat erg omslachtig en is het soms haast onmogelijk door een haperende site en omdat het lastig te vinden is. Daar heeft Facebook nu een oplossing voor gevonden.

Manage Activity

Facebook komt nu met de nieuwe functie met de naam Manage Activity. Het laat gebruikers makkelijker oude posts en foto’s verwijderen. Dat kan met de nieuwe tool zowel per enkele post als met meerdere tegelijk. Het wordt ook makkelijker om de berichten te vinden. Je kunt zelf aangeven op welke datum of met welke getagde personen je de foto’s wil verwijderen. Ideaal om die ex voorgoed uit je leven te deleten.

Facebook zegt dat functie het makkelijker moet maken om je profiel aan te passen aan je huidige leven. “Het moet accurater zijn zoals je nu bent.” Het suggereert dat je het profiel wil aanpassen als je ergens gaat werken of wanneer het herinnert aan een oude relatie.

Verschillende opties

Er zijn verschillende opties om een bericht uit je tijdlijn te verwijderen. Je kunt ervoor kiezen om een post te verwijderen via de nieuwe tool. Het verdwijnt daardoor meteen voor je tijdlijn, maar wordt pas 30 dagen later definitief verwijderd. Dit geeft je nog bedenktijd. Het is ook mogelijk om iets meteen handmatig te verwijderen, hierbij verdwijnt het meteen definitief van jouw Facebook-pagina.

Een andere optie is om een post te archiveren. Hierdoor is de post meteen van je tijdlijn, maar kun je het zelf nog blijven zien. Deze optie is vergelijkbaar met berichten in Whatsapp. Ook hier kun je kiezen tussen verwijderen en archiveren.

Meer controle over je Facebook-profiel

De nieuwe functie moet gebruikers de mogelijkheid geven om meer controle over hun data krijgen. Eerder kwam het bedrijf in opspraak vanwege privacy-issues. De nieuwe functie verschijnt eerst op de smartphone-app en moet later naar de desktopversie van de site komen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Zo verwijder je nog makkelijker Facebook-posts uit het verleden
Sluiten