Met deze verborgen instelling maak je Google Chrome sneller en veiliger

Door: Jeroen Kraak - 6 reacties
Google chrome

Gebruik je Google Chrome? Dan kun je met een simpel trucje je browser sneller en veiliger maken. Veel hoef je daarvoor niet te doen.

Google Chrome is de browser die het meest gebruikt wordt. Ruim 68% van de internetters gebruikt het. Dat betekent niet dat Google stil blijft zitten. Het komt elke keer weer met nieuwe functies die Chrome nog beter moeten maken. Zo heeft het nu weer een nieuwe optie die het internetten nog sneller en veiliger maakt.

Het checken van extensies in Google Chrome

In Google Chrome kun je nu namelijk je extensies checken. The Extensions Checkup is het nieuwste experiment van de internetreus. Deze functie checkt de extensies in Chrome. Als je deze optie inschakelt geeft het automatisch waarschuwingen wanneer je privacy in het geding is en wanneer het de snelheid van de browser negatief beïnvloedt. Deze functie is beschikbaar vanaf versie 83 van Google Chrome.

Zo stel je het in

Omdat het een experimentele functie is, zit het goed verstopt. Hiervoor moet je naar de volgende locatie. Typ in de url-balk chrome://flags. Daar vind je alle experimentele programma’s die Chrome kan uitvoeren. Hier kun je kiezen uit veel functies die je eventueel wil uitproberen. De optie waar wij het over hebben is de Extensions Checkup. Die kun je vinden door in de zoekbalk die term in te voeren. Als je dat gedaan hebt, zie je dat er verschillende mogelijkheden zijn. Je kunt kiezen voor een performance, privacy en een neutrale waarschuwing. Google checkt dan dus je extensies automatisch op privacy of snelheid.

Natuurlijk is het goed om in je achterhoofd te houden om alleen Chrome-extensies te installeren waar je echt wat aan denkt te hebben. Als je er een in het extensie-overzicht niet herkent, verwijder die dan direct. Google kwam de afgelopen week in het nieuws vanwege extensies die mal- en spyware verzamelden. Deze verzamelden inloggegevens en de websitegeschiedenis van mensen. Google heeft ze inmiddels verwijderd, maar ze zijn 32 miljoen keer gedownload.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  polansky

  Zonder Google Chrome maak je jouw systeem veiliger;)

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Haha… ja, maar wel een stuk minder handig. .;)

  Wat een shitload aan instellingen kun je daar doen zeg. Gaan we verder maar lekker afblijven denk ik.

 • Profielfoto
  Furbz

  Thanks!

  ik zou wel willen dat Chrome niet zo’n resource Hog zou zijn. De fans van m’n Mbp beginnen bijna instant te blazen in Chrome 🤔

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Nee, je zou willen dat het ontwerp van je MacBook wat beter was, zodat die fans niet constant in de verdediging zouden moeten gaan.

  ;)

 • Profielfoto
  Hydrarchos

  KarelWillem op 22 juni 2020 17:33
  Nee, je zou willen dat het ontwerp van je MacBook wat beter was, zodat die fans niet constant in de verdediging zouden moeten gaan.

  ;)

  Dat.

  Mijn Macbook Air taxiet al bij de minste belasting richting Polderbaan

 • Profielfoto
  Rickje

  Hydrarchos op 22 juni 2020 21:41

  KarelWillem op 22 juni 2020 17:33
  Nee, je zou willen dat het ontwerp van je MacBook wat beter was, zodat die fans niet constant in de verdediging zouden moeten gaan.

  ;)

  Dat.

  Mijn Macbook Air taxiet al bij de minste belasting richting Polderbaan

  lolololol