Jeroen Kraak
Jeroen Kraak App Store 22 juni 2020
Leestijd: 2 minuten

Met deze verborgen instelling maak je Google Chrome sneller en veiliger

Gebruik je Google Chrome? Dan kun je met een simpel trucje je browser sneller en veiliger maken. Veel hoef je daarvoor niet te doen.

Google Chrome is de browser die het meest gebruikt wordt. Ruim 68% van de internetters gebruikt het. Dat betekent niet dat Google stil blijft zitten. Het komt elke keer weer met nieuwe functies die Chrome nog beter moeten maken. Zo heeft het nu weer een nieuwe optie die het internetten nog sneller en veiliger maakt.

Het checken van extensies in Google Chrome

In Google Chrome kun je nu namelijk je extensies checken. The Extensions Checkup is het nieuwste experiment van de internetreus. Deze functie checkt de extensies in Chrome. Als je deze optie inschakelt geeft het automatisch waarschuwingen wanneer je privacy in het geding is en wanneer het de snelheid van de browser negatief beïnvloedt. Deze functie is beschikbaar vanaf versie 83 van Google Chrome.

Zo stel je het in

Omdat het een experimentele functie is, zit het goed verstopt. Hiervoor moet je naar de volgende locatie. Typ in de url-balk chrome://flags. Daar vind je alle experimentele programma’s die Chrome kan uitvoeren. Hier kun je kiezen uit veel functies die je eventueel wil uitproberen. De optie waar wij het over hebben is de Extensions Checkup. Die kun je vinden door in de zoekbalk die term in te voeren. Als je dat gedaan hebt, zie je dat er verschillende mogelijkheden zijn. Je kunt kiezen voor een performance, privacy en een neutrale waarschuwing. Google checkt dan dus je extensies automatisch op privacy of snelheid.

Natuurlijk is het goed om in je achterhoofd te houden om alleen Chrome-extensies te installeren waar je echt wat aan denkt te hebben. Als je er een in het extensie-overzicht niet herkent, verwijder die dan direct. Google kwam de afgelopen week in het nieuws vanwege extensies die mal- en spyware verzamelden. Deze verzamelden inloggegevens en de websitegeschiedenis van mensen. Google heeft ze inmiddels verwijderd, maar ze zijn 32 miljoen keer gedownload.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Met deze verborgen instelling maak je Google Chrome sneller en veiliger
Sluiten