Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 18 juni 2020

Gebruikers melden USB 2.0-problemen bij Macbook Pro (2020) en Air (2020)

Sommige gebruikers van de nieuwste MacBook Pro- en Air-modellen klagen over een compatibiliteitsprobleem met USB 2.0-accessoires. Daardoor kan het gebeuren dat de computer in kwestie ineens vastloopt. Als we de eigenaars mogen geloven dan bestaan de problemen alleen op de computers die in 2020 geïntroduceerd zijn.

De eigenaars van de MacBook Pro en Air (2020) hebben zich onder andere gemeld op Reddit en het officiële Apple-forum. Daar komen veel dezelfde soort klachten binnen. In veel gevallen merken gebruikers op dat USB 2.0-accessoires uit het niets de verbinding verliezen, waarna het systeem besluit vast te lopen. Eén iemand heeft ook aangegeven dat de gekoppelde accessoires na verloop van tijd stoppen met werken. De enige oplossing die dan voor handen ligt, is de MacBook opnieuw opstarten. Zijn reactie lees je hieronder.

When I use an external USB-C hub in any port of my MBP, and connect USB 2.0 devices that include a Filco keyboard and a Razer DeathAdder mouse… after a while (minute or hours) the USB 2.0 devices will stop responding (keyboard dead, mouse not moving or clicking).

USB-problemen voor MacBook Pro en Air (2020)

Er lijkt niet echt een overduidelijk patroon in het probleem te zitten. De meeste mensen geven echter aan dat hun accessoires problemen vertonen wanneer ze via een USB-hub gekoppeld worden aan de MacBook Pro of MacBook Air uit 2020. Wanneer iemand dan accessoires aansluit via USB 3.0 of USB 3.1, zelfs via een hub, dan lijken de problemen zich vooralsnog niet voor te doen.

Eén gebruiker meldt dat het probleem bij hem was opgelost door een Thunderbolt-hub te gebruiken en de USB-variant los te koppelen. Dat is echter geen ideale oplossing: Thunderbolt-accessoires zijn doorgaans duurder dan normale USB-varianten.

I had this exact same issue when I returned my 2019 MacBook Air, which did not have the issue, for a 2020 MacBook Air. […] my solution was changing from a USB-C hub to a Thunderbolt dock, but I could not find any reference to this problem online.

Apple heeft het probleem met de MacBook Pro en Air nog niet opgelost. Het lijkt erop dat het een softwarebug is, is laten we hopen dat Apple snel een patch uitbrengt. Dat gebeurt waarschijnlijk pas wanneer er een nieuwe macOS Catalina-update beschikbaar is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gebruikers melden USB 2.0-problemen bij Macbook Pro (2020) en Air (2020)
Sluiten