Twitter rolt nieuwe functie uit: tweets versturen met je stem!

Door: Jelle van Es - 2 reacties
Twitter logo
(Afbeelding: Twitter)

De tijd dat je op Twitter beperkt was tot 140 karakters, dat ligt alweer een tijdje achter ons. Vandaag de dag kun je 280 karakters gebruiken en als dat nog niet genoeg is, is het min of meer standaard dat er complete draadjes verschijnen. Maar vanaf vandaag is er een nieuwe functie toegevoegd.

Wanneer je gebruik maakt van de Twitter-app op iOS, dan krijg je nu de mogelijkheid om voice-berichten op te nemen en op die manier jouw gedachten met de rest van de wereld te delen. De functie wordt als test uitgerold, waardoor het niet zeker is of het uiteindelijk definitief is. Dit maakte Twitter bekend via zijn blog.

Verstuur op Twitter tweets met je stem

De nieuwe functie van Twitter werkt erg simpel. Wanneer je geen zin hebt om te gaan typen of dat je vindt dat je mening beter tot zijn recht komt met je stem, dan maak je een nieuwe Tweet aan zoals je gewend bent op de app. Links onderaan zie je dan de mogelijkheid om je stem op te nemen. En wanneer je dat doet, dan zie je jouw profielfoto met daaronder de recordknop. Zie hieronder de afbeelding van hoe het er in mijn geval er uit ziet.

Twitter
Neem je stem op! (klik/tap voor groter) Afbeelding: Jelle van Es / OMT

Wanneer je begint met opnemen van je stem op Twitter, dan kun je maar liefst 140 seconden aan je gedachtes in een tweet gooien. Heb je meer tijd nodig? Dan kun je gewoon blijven praten. De app maakt er automatisch een draadje van. En als je dan klaar bent, dan ga je terug naar het scherm waarin je de tweet maakt en kun je hem daar versturen. De mensen die jou volgen zullen vervolgens een soort animatie te zien waarin jouw stem geactiveerd kan worden door op de play-knop te drukken. Terwijl je het voice-bericht luistert, kun je overigens vrij door je tijdslijn scrollen. Ideaal dus als je van multitasken houdt.

Twitter
Zo komt het in je tijdslijn (Afbeelding: Twitter)

Twitter laat weten dat de functie nu beschikbaar is voor een beperkte groep, maar zover ik kan zien, maken al veel mensen er gebruik van. Wil je meer lezen over de service? Bezoek dan hier ons overzicht.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  RW076

  Stemherkenning, handig (voor sm). Mij benieuwen wat ze daar me kunnen gaan doen in deze toekomst?

 • Profielfoto
  csteelooper

  RW076 op 18 juni 2020 09:32
  Stemherkenning, handig (voor sm). Mij benieuwen wat ze daar me kunnen gaan doen in deze toekomst?

  Dit is niet zozeer stemherkenning, meer gewoon een opname. Stemherkenning is bijvoorbeeld tekst-naar-spraak. Ook handig, maar niet wat hier bedoeld wordt. Tenzij je doelt op het feit dat Twitter, of andere gebruikers, je stem kunnen (gaan) herkennen…

  140 seconden is best wel een hele tijd trouwens. Daar kun je veel meer in kwijt dan in 140, of zelfs in 280 tekens…!