Twitter wil oude functie herintroduceren: krijg jij ook een vinkje?

Twitter werkt momenteel aan een nieuw systeem voor het verifiëren van alle gebruikers, tweet reverse engineer Jane Wong. De functionaliteit daarvoor heeft ze ontdekt in de app, onder het kopje met persoonlijke informatie. Daar zou je als gebruiker een aanvraag kunnen indienen voor verificatie.

Twitter heeft vervolgens gereageerd op de bevindingen van Wong en zegt dat ze kloppen. Helaas geeft het bedrijf verder geen informatie over de plannen voor het verifiëren. Als je naar de (Engelstalige) hulppagina gaat, staat daar nog steeds dat het verificatieproces tijdelijk gepauzeerd is en dat er op dit moment geen nieuwe aanvragen behandeld worden. Het is dus vooralsnog niet duidelijk wanneer Twitter voornemens is het proces weer open te gooien en wat gebruikers ervoor moeten doen.

Blauw vinkje op Twitter

Het platform gebruikt het vinkje om aan te tonen dat iemand authentiek is en dat ze een belangrijke rol spelen in het publieke debat. Het vinkje betekent dus niet dat een bedrijf achter de geverifieerde persoon staat. In het verleden zorgde dat nogal eens voor onduidelijkheid.

In 2017 besloot Twitter het programma tijdelijk stop te zetten, nadat een witte supremacist een blauw vinkje kreeg. Daar ontstond destijds ophef over, waardoor tot nu niemand meer geverifieerd werd. In 2018 bracht het bedrijf hier nog een update over naar buiten. Toen gaf het aan dat het medium de capaciteit niet had om aan het systeem te werken, omdat er destijds ook veel aandacht uitging naar de integriteit van verkiezingen. Eerder dit jaar kregen belangrijke experts op het gebied van volksgezondheid wel een blauw vinkje.

Reageer op artikel:
Twitter wil oude functie herintroduceren: krijg jij ook een vinkje?
Sluiten