Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 12 juni 2020

Twitter gaat Facebook achterna en werkt aan opvallende nieuwe functie

Jane Wong kennen we allemaal als de vrouw die middels reverse-engineering nieuwe functies tevoorschijn haalt in apps, waaronder Twitter. Daardoor komt nu in het nieuws dat het erop lijkt dat het sociale media een functie van Facebook overneemt. Maar is dat wel een goed idee?

In één van haar meest recente tweets schrijft Wong dat Twitter lijkt te werken aan emoji-reacties. Je weet wel: de reacties die je kunt achterlopen op Facebook-berichten of bijvoorbeeld in de privégesprekken op het sociale medium met het blauwe vogeltje.

Zoals je op het bovenstaande screenshot in de twee kunt zien, zijn er enkele emoji beschikbaar die gebruikt kunnen worden voor je reactie. De emoji zijn embedded in het submenu van een tweet, samen met de twee retweetmogelijkheden.

Twitter kopieert Facebook met emoji-reacties

De uitwerking van dit idee is nog een beetje onduidelijk. Want hoe gaat Twitter die informatie precies presenteren? Wellicht kun je zo’n emoji laten weergeven in plaats van het inmiddels bekende hartje. Maar dat is speculatie onzer zijde. Daarnaast is op moment van schrijven niet helemaal duidelijk welke emoji je zou kunnen kiezen. In beeld zien we mogelijk een aantal suggesties staan. Aangezien het om een willekeurige verzameling emoji gaat, lijkt het erop dat we mogelijk in de toekomst kunnen kiezen uit alle emoji.

Omdat Twitter een vluchtig medium is, heeft het de emoji-reacties wellicht helemaal niet nodig. Je kunt te allen tijde een tweet retweeten, die retweet nog van een reactie voorzien of een tweet een hartje geven. Het voelt misschien beperkend aan, maar het komt het vluchtige karakter van het sociale medium wel ten goede. Twitter heeft niet gereageerd op de ontdekking van Jane Wong, waardoor we nu dus niet precies weten wat we kunnen verwachten van het platform.

Reageer op artikel:
Twitter gaat Facebook achterna en werkt aan opvallende nieuwe functie
Sluiten