Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 18 juni 2020
Leestijd: 2 minuten

Games streamen vanaf je Mac? Open bèta Twitch Studio is nu beschikbaar!

Gamestreamingdienst Twitch heeft bekendgemaakt dat de Twitch Studio-streamingsoftware nu in open bèta beschikbaar is voor macOS. Met de software op je computer wordt het je heel gemakkelijk gemaakt een carrière in de streamingwereld na te jagen. Dat kon eerder al vanaf een Windows-pc.

De Twitch Studio-applicatie werd aanvankelijk alleen voor Windows uitgebracht, maar vanaf nu kun je er als macOS-gebruiker dus ook mee aan de slag. Het idee achter de app is dat het in gebruik nemen van het platform ontzettend simpel is, aldus het bedrijf achter het programma. Er wordt ook een vergelijking gemaakt met het programma OBS van Streamlabs. Ook met dat programma is het mogelijk je gameplay te streamen. Die software is sinds maart te downloaden voor macOS-gebruikers, maar is veel complexer dan de Studio-app van Twitch.

Twitch Studio-app. (Afbeelding: Twitch)

Twitch Studio moet streamen eenvoudig maken

Het heeft op zijn blog enkele highlights van het programma opgesomd.

  • Zo is de installatie snel gepiept. Het programma herkent hardwareonderdelen van je computer en kan je helpen de beste instellingen te realiseren. Je wordt stap voor stap door het installatieproces geleid, zodat je zeker weet dat je stream van de hoogst haalbare kwaliteit is. Ook is er een ingebouwde audiocapture, waarmee je heel snel de audio van je browser of computer direct in je stream kunt implementeren.
  • Er is natuurlijk een diepere Twitch-integratie. Met Twitch Studio krijg je toegang tot tools waarmee je in contact staat met je publiek. Denk dan aan verschillende alerts en de chatintegratie.
  • Je kunt veel aspecten personaliseren. Je kunt de look and feel van je stream personaliseren met verschillende layouts, die passen bij het karakter van je content. Ook kun je meerdere audioapparaten toevoegen en zo invloed uitoefenen op de manier hoe je stream klinkt. Ook kun je bijvoorbeeld je iPhone of iPad koppelen aan de stream, waardoor je ook die schermen met anderen kunt delen.

De bètaversie van Twitch Studio is hier nu gratis te downloaden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Games streamen vanaf je Mac? Open bèta Twitch Studio is nu beschikbaar!
Sluiten