Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 30 juni 2020
Leestijd: 2 minuten

Apple dropt de officiële eerste trailer voor sportdocu ‘Greatness Code’

Op 10 juli komt Greatness Code op Apple TV+. Apple laat nu de eerste trailer zien van de sportdocumentaireserie.

Greatness Code is de eerste echte sportserie van Apple TV+. In de sportdocumentaire worden zeven verschillende sporters gevolgd. Elke aflevering is een minidocumentaire over een van hen.

Lebron James en Usain Bolt op Apple TV+

Apple heeft voor de The Greatness Code een aantal bijzondere sporters weten te strikken, die hun sporen in de sportwereld hebben verdiend. Misschien wel de bekendste naam is Lebron James. Hij is de beste basketballer van dit moment en was vier keer MVP en won driemaal de NBA en twee keer Olympisch goud.

Overigens is hij echt niet de enige grote naam die Apple heeft weten te strikken. Wat te denken van bijvoorbeeld de snelste man ter wereld en achtvoudig Olympisch kampioen Usain Bolt. Zes maal Superbowl-winnaar Tom Brady is van de partij. Daarnaast schitteren ook voetbalster Alex Morgan, zwemster Katie Ledecky en surfster Kelly Slater in de serie.

Greatness Code

In elke aflevering van de Apple TV+-docu-serie staat een keerpunt van een sporter centraal. Dat moment moet laten zien waarom de sporter zo goed is geworden. “Greatness Code is een mijlpaal in kort ongescripte series gemaakt door Gotham Chopra en geproduceerd door Uninterrupted and Religion of Sports. Het zet de grootste sporters ter wereld in de schijnwerpers. Het eerste seizoen heeft zeven mini-hoofdstukken die elke een bijzonder moment van de sporter laat zien dat hem of haar heeft gevormd,” laat Apple over de serie weten.

De populariteit van sportdocu’s

Sportdocumentaires winnen de laatste Jaren flink aan populariteit. Wat te denken van The Last Dance waarin we de kampioensjaren van Michael Jordan zien bij de Chicago Bulls. Er gaan dan ook geruchten dat er een tweede Last Dance komt, maar dan over de recent overleden basketballer Kobe Bryant. Eerder wisten docu’s als Formula 1: Drive to Survive en Sunderland till I Die al flink te scoren op Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple dropt de officiële eerste trailer voor sportdocu ‘Greatness Code’
Sluiten