Jelle van Es
Jelle van Es App Store 29 juni 2020

Topgame Divinity: Original Sin 2 komt naar de iPad

Er zijn verschillende periode geweest waarin Apple de iPad heeft neergezet als alternatief voor de handheld spelcomputer. Hoewel dat nooit helemaal van de grond is gekomen, is het apparaat mede dankzij controllersupport en de Apple Arcade vandaag de dag ideaal om op te gamen. En binnenkort kun je los met Divinity: Original Sin 2.

Divinity: Original Sin 2 is wat ons betreft één van de beste RPG’s ooit gemaakt. De game kwam oorspronkelijk op de pc uit en kreeg uiteindelijk een port naar de spelcomputers, waar hij ook lekker op draaide. En nu is hij dus in ontwikkeling voor de iPad.

Divinity: Original Sin 2 komt naar de iPad

De aankondiging van Divinity: Original Sin 2 voor de iPad werd een beetje onder de radar gedaan. De game speelt een centrale rol in de onderstaande video, die je laat zien hoe je als ontwikkelaar via de Metal app makkelijk games kunt overzetten naar het platform van Apple. In de video zie je allemaal technische elementen die tonen hoe het precies werkt, maar als je puur wilt zien dat de game voor de iPad wordt genoemd, dan moet je even scrollen naar minuut negen. Daar krijg je een hele kleine glimps van hoe startmenu er op de tablet van Apple uitziet.

Doordat er nog geen spectaculaire trailer of iets anders is, is de kans groot dat het echt nog wel een tijdje gaat duren voordat je zelf Divinity: Original Sin 2 op de iPad kunt beleven. En dan moet je er ook nog rekening mee houden dat de game je waarschijnlijk een paar tientjes gaat kosten, daar het en grootse ervaring is. De game staat er om bekend dat hij meer dan honderd uur aan gameplay te bieden heeft, dus het is ideaal om je er volledig in te storten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Topgame Divinity: Original Sin 2 komt naar de iPad
Sluiten