Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 12 juni 2020

Tom Hanks’ Greyhound is binnenkort te zien op Apple TV+

Tom Hanks wilde met zijn film Greyhound de bioscopen veroveren. Helaas is dat door de coronacrisis niet doorgegaan, waarna de acteur een andere oplossing zocht. Deze vond hij bij Apple TV+.

Sony Pictures zat in hun maag met Greyhound. De film met Tom Hanks kon ineens niet meer in de bioscoop worden uitgezonden vanwege Covid 19. Het bedrijf en Hanks wilde niet wachten totdat er weer genoeg mensen naar de film konden en dus besloot het om de productie zelf naar de huizen te brengen.

Tom Hanks schittert in Greyhound

Nu heeft Apple TV+ de releasedatum van de film gedeeld. Je kunt de productie van Tom Hanks eerder op tv zien dan dat je waarschijnlijk denkt. Al op 10 juli is de oorlogsfilm te zien op de streamingdienst van Apple.

In de film zien we het verhaal van kapitein Ernest Krause, die wordt gespeeld door Hanks. Hij leidt met zijn schip een internationaal konvooi van 37 schepen tijdens de tweede wereldoorlog. Het is de eerste keer dat hij die taak heeft om de Atlantische Oceaan over te steken. Tijdens zijn tocht vallen de Duitsers aan wat leidt tot een intense strijd. De film is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal uit 1942. De trailer ziet er in ieder geval al erg gelikt uit. De rol lijkt op het lijf geschreven voor Hanks.

Apple TV+ zet de aanval in

Verschillende streamingdiensten boden tegen elkaar op voor de film, maar uiteindelijk werd Apple TV+ de winnaar. Hoewel er geruchten dat Apple rond de 70 miljoen dollar voor de productie van Hanks betaalt, doet het bedrijf zelf er geen uitspraken over. Het past in het nieuws wat we de laatste tijd rond Apple TV+ zien. Het bedrijf lijkt zich steeds meer te willen mengen in de strijd om de kijker. Het bedrijf heeft een aantal grote namen van andere mediabedrijven binnengehaald en lijkt ook de catalogus aan te willen vullen door rechten van oudere producties te kopen.

Reageer op artikel:
Tom Hanks’ Greyhound is binnenkort te zien op Apple TV+
Sluiten