Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Diensten 30 juni 2020

The New York Times dumpt Apple News wegens ‘ongezond’ model

The New York Times heeft een omstreden relatie met de dienst Apple News en wilde vorig jaar ook al Apple News+ niet ondersteunen toen die uitkwam. Ook wees de publicatie andere sites en apps op het gevaar van de dienst en raadde hen aan eveneens niet mee te doen.

Destijds gaf New York Times-CEO Mark Thompson tegenover Reuters de reactie dat hij er niet achterstaat dat Apple zomaar al het journalistieke werk op een hoop gooit. En nu heeft het bedrijf besloten om ook de gratis content terug te trekken van de nieuwsdienst van Apple. De Times-website biedt een grote verscheidenheid aan abonnementen aan voor zijn content. En de laatste keer dat iemand telde, had de website meer dan vijf miljoen abonnees.

In een memo richting medewerkers laat COO Meredith Kopit Levien weten dat het model van Apple geen direct pad terug naar de site van The New York Times aanbiedt. Daardoor past de nieuwsdienst dus in feite niet bij de publicatie. Zo’n model kun je dus als ongezond ervaren.

Redactie van The New York Times.

New York Times laat Apple News links liggen

Ondertussen blijft The New York Times nog wel dankbaar gebruikmaken van Google News. In tegenstelling tot Apple News biedt Google News een verzameling links aan met doorverwijzingen naar de bron — en dus de eigen website van de publicatie in kwestie. Daar kan de Times gewoon nog steeds een abonnement voorschotelen. Apple News biedt binnen de app op iPhone, iPad en de Mac gratis video’s en artikelen aan, maar laat nergens een link naar een abonnement zien.

Tijdens de kwartaalbesprekingen in april liet Apple-CEO Tim Cook weten dat Apple News inmiddels 125 miljoen gebruikers heeft. Helaas wilde het bedrijf geen cijfers vrijgeven over het aantal gebruikers dat Apple News+ omarmd heeft. De app lijkt niet heel populair, aangezien er nog wel eens kritiek gegeven wordt op het design en de bruikbaarheid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
The New York Times dumpt Apple News wegens ‘ongezond’ model
Sluiten