Mark Hofman
Mark Hofman App Store 9 juni 2020
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Sonos S2 applicatie nu beschikbaar voor iOS en iPadOS

De vernieuwde Sonos applicatie duikt op in de App Store en is vanaf nu dus beschikbaar voor iOS en iPadOS. Het is de enige manier waarop nieuwe apparaten zoals de Sonos Arc, Five en derde generatie Sub te bedienen zijn.

Begin dit jaar maakte Sonos bekend dat ondersteuning voor oudere apparaten opgeheven werd. Dit omdat het bedrijf zijn ecosysteem wilde moderniseren. Naast de vernieuwde app wordt ook de S2 update uitgerold.

Nieuwe Sonos app nu beschikbaar

Sonos zegt dat het nieuwe platform verschillende verbeteringen met zich meebrengt. Zo is er ondersteuning te vinden voor een hogere resolutie audio technologieën. Een voorbeeld hiervan is de Dolby Atmos technologie, die is toegepast op de nieuwe Sonos Arc. Daarnaast biedt het platform verbeterde beveiliging en is ook de gebruikersinterface aanzienlijk veranderd.

Als consument wordt je, op dit moment, nog niet gedwongen om over te stappen. Je kan ervoor kiezen om je apparaten te updaten naar S2 en de daarbij behorende app te gebruiken. Je kan er ook voor kiezen om op de huidige software te blijven en gebruik te maken van de oude vertrouwde app. Wat dat betreft is er wel een naamswijziging te vinden.

De “oude” applicatie heet op dit moment de Sonos S1 Controller. Uiteindelijk zal je als gebruiker wel over willen stappen, want in de notities van de app is te lezen dat er geen nieuwe functionaliteiten en diensten meer worden uitgerold. Wel zal de S1 Controller van Sonos nog steeds beveiligingsupdates en probleemoplossingen ontvangen. Ook zullen de muziekdiensten ondersteund blijven.

Sonos app iOS iPadOS
De ondersteunde en niet-ondersteunde producten

Niet op alle apparaten

De nieuwe S2 update is voor de meeste Sonos-apparaten beschikbaar, maar dus niet voor ieder apparaat. De onderstaande producten grijpen naast de update:

  • Zone Players
  • CR200
  • Bridge
  • Connect (eerste generatie)
  • Connect:Amp (eerste generatie)
  • Play:5 (eerste generatie)

Het zijn de apparaten waarvan eerder dit jaar bekend werd dat ondersteuning zou verdwijnen. Ze zijn nog steeds te gebruiken, maar dan wel alleen met de Sonos S1 Controller. Wie aan de slag wil gaan met de S2 controller zal dus over moeten stappen naar een nieuwer product.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Nieuwe Sonos S2 applicatie nu beschikbaar voor iOS en iPadOS
Sluiten