Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 29 juni 2020

Philips Hue: nieuwe in­door licht­strips met Bluetooth en connector

Philips Hue verkoopt sinds kort een nieuwe versie van zijn lichtstrips voor indoor-gebruik. Je ziet het aan de buitenkant amper, maar de 2020-versie bevat twee vernieuwingen: ondersteuning voor Bluetooth en de zogenaamde Hue-connector.

Het hele Hue-ecosysteem krijgt langzaam maar zeker ondersteuning voor Bluetooth. Dat stelt je in staat om de slimme verlichting zonder Bridge te gebruiken. De Hue-connector maakt het makkelijker om op maat geknipte licht­strips weer met elkaar te verbinden.

Nieuwe versie Philips Hue licht­strips

De nieuwe versie van de lichtstrips, die officieel de naam Lightstrip Plus krijgt, is te herkennen aan het Bluetooth-logo rechtsboven op de doos. Philips hanteert een adviesprijs van € 80,- voor een basisset bestaande uit een licht­strip van twee meter en adapter. De oudere versie (EAN-nummer: 8718696129388 of v3) wordt bij veel retailers voor een lagere prijs aangeboden. De nieuwste versie met Bluetooth heeft EAN-nummer 8718699703424 en wordt als v4 aangeduid.

Als je net begint met Hue, is de Bluetooth-versie aan te raden. Het bespaart je de aanschaf van een Bridge en kunt later altijd nog uitbreiden. Alle Bluetooth-producten werken namelijk ook met de Hue Bridge, die onder andere Apple’s HomeKit ondersteunt.

Philips Hue lichstrips 2020
Klik/tap voor groter.

Knippen en plakken met Hue-connector

Ook nieuw in de doos is de Hue-connector. Hiermee kun je stukken lichtstrip die je hebt geknipt weer met elkaar verbinden. Je ziet ‘m op bovenstaande afbeelding in de linker bovenhoek naast de doos. Op moment van schrijven verkoopt Philips de connector niet los, maar daar komt in de toekomst ongetwijfeld verandering in. Binnenkort wordt overigens ook een vernieuwing van de outdoor lichtstrips verwacht. Daar zullen we apart over berichten.

Reageer op artikel:
Philips Hue: nieuwe in­door licht­strips met Bluetooth en connector
Sluiten