Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 9 juni 2020

‘Ontwikkelaars buiten VS krijgen van Apple geen nieuw account’

Verschillende ontwikkelaars laten weten dat er problemen opduiken wanneer ze zich willen aanmelden voor een ontwikkelaarsaccount. Dat geldt ook voor de developers die hun account willen aanhouden. Het lijkt voornamelijk te gaan om ontwikkelaars die niet werkzaam zijn in de Verenigde Staten.

De problemen duiken op wanneer die ontwikkelaars een voor Apple buitenlandse betaalmethode kiezen. Gebruiken de developers bijvoorbeeld een creditcard die niet van een Amerikaanse instantie afkomstig is, dan is de kans heel groot dat Apple het aanmaken van een nieuw Apple Developer-account blokkeert. Ook de mensen die al een account hebben en opnieuw willen betalen voor de ontwikkelaarsrechten krijgen te maken met dezelfde beperkingen. Wat blijkt: de problemen zijn hardnekkig, want ze bestaan al sinds vorig jaar.

Ontwikkelaars lopen tegen beperkingen aan

Eén developer is van mening dat het probleem wel groot móet zijn. Hij kent veel mensen in z’n directe omgeving die tegen dezelfde problemen aanlopen. Het lijkt hier ook te gaan om een probleem zonder duidelijke oplossing. Apple stuurt mensen bijvoorbeeld naar de bank voor de oplossing, terwijl de bank juist weer naar Apple wijst. Ontwikkelaars worden dus van het kastje naar de muur gestuurd en dat is erg frustrerend.

This problem seems to be major because it refers to many developers. Faced it myself, I conducted investigation around developer communities and I have read a lot of developer troubleshoot reports from Russia who are unable to enroll Apple Developer Program because of payment impossibility … Banks keep answering that they did not receive any payment requests, while Apple Support continue answering about problems from bank side with advice check billing information.

Een andere ontwikkelaar denkt dat het probleem wel bij Apple moet liggen. Zijn bank laat weten dat het bedrijf uit Cupertino helemaal geen poging gedaan heeft om iets in rekening te brengen. Nadat Apple Support wederom geraadpleegd was, liet het antwoord nog altijd op zich wachten. Het zou wel heel fijn zijn als Apple hier serieus mee omgaat. Mocht iemand zijn account verliezen, dan is de kans groot dat alle apps die aan dat account verbonden zijn uit de App Store verdwijnen. Apple heeft niet gereageerd op de kwestie.

Reageer op artikel:
‘Ontwikkelaars buiten VS krijgen van Apple geen nieuw account’
Sluiten