‘Ontwikkelaars buiten VS krijgen van Apple geen nieuw account’

Door: Wesley Akkerman - 5 reacties
Javascript Computer Code ontwikkelaars

Verschillende ontwikkelaars laten weten dat er problemen opduiken wanneer ze zich willen aanmelden voor een ontwikkelaarsaccount. Dat geldt ook voor de developers die hun account willen aanhouden. Het lijkt voornamelijk te gaan om ontwikkelaars die niet werkzaam zijn in de Verenigde Staten.

De problemen duiken op wanneer die ontwikkelaars een voor Apple buitenlandse betaalmethode kiezen. Gebruiken de developers bijvoorbeeld een creditcard die niet van een Amerikaanse instantie afkomstig is, dan is de kans heel groot dat Apple het aanmaken van een nieuw Apple Developer-account blokkeert. Ook de mensen die al een account hebben en opnieuw willen betalen voor de ontwikkelaarsrechten krijgen te maken met dezelfde beperkingen. Wat blijkt: de problemen zijn hardnekkig, want ze bestaan al sinds vorig jaar.

Ontwikkelaars lopen tegen beperkingen aan

Eén developer is van mening dat het probleem wel groot móet zijn. Hij kent veel mensen in z’n directe omgeving die tegen dezelfde problemen aanlopen. Het lijkt hier ook te gaan om een probleem zonder duidelijke oplossing. Apple stuurt mensen bijvoorbeeld naar de bank voor de oplossing, terwijl de bank juist weer naar Apple wijst. Ontwikkelaars worden dus van het kastje naar de muur gestuurd en dat is erg frustrerend.

This problem seems to be major because it refers to many developers. Faced it myself, I conducted investigation around developer communities and I have read a lot of developer troubleshoot reports from Russia who are unable to enroll Apple Developer Program because of payment impossibility … Banks keep answering that they did not receive any payment requests, while Apple Support continue answering about problems from bank side with advice check billing information.

Een andere ontwikkelaar denkt dat het probleem wel bij Apple moet liggen. Zijn bank laat weten dat het bedrijf uit Cupertino helemaal geen poging gedaan heeft om iets in rekening te brengen. Nadat Apple Support wederom geraadpleegd was, liet het antwoord nog altijd op zich wachten. Het zou wel heel fijn zijn als Apple hier serieus mee omgaat. Mocht iemand zijn account verliezen, dan is de kans groot dat alle apps die aan dat account verbonden zijn uit de App Store verdwijnen. Apple heeft niet gereageerd op de kwestie.

9to5Mac

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  sjoerdl

  Lekkere clickbait titel!

  Voor alsnog geen last van dit probleem gehad. Toevallig vorige week een account automatisch verlengt en voor een andere klant een nieuw account aangemaakt en afgerekend zonder problemen met een Rabobank Creditcard.

 • Profielfoto
  Rckoenes

  sjoerdl op 9 juni 2020 13:39
  Lekkere clickbait titel!

  Voor alsnog geen last van dit probleem gehad. Toevallig vorige week een account automatisch verlengt en voor een andere klant een nieuw account aangemaakt en afgerekend zonder problemen met een Rabobank Creditcard.

  Dus een Amerikaanse Creditcard, want the Rabobank gebruik MasterCard.
  Als je bijvoorbeeld met iDeal zou willen betalen kan dat dus soms niet, ik denk dat Apple probeert om spam in the AppStore tegen te gaan. Ze kunnen immers goed controleren of de indentiteit van de aanvrager wel klopt.

 • Profielfoto
  csteelooper

  Rckoenes op 9 juni 2020 15:30

  sjoerdl op 9 juni 2020 13:39
  Lekkere clickbait titel!

  Voor alsnog geen last van dit probleem gehad. Toevallig vorige week een account automatisch verlengt en voor een andere klant een nieuw account aangemaakt en afgerekend zonder problemen met een Rabobank Creditcard.

  Dus een Amerikaanse Creditcard, want the Rabobank gebruik MasterCard.
  Als je bijvoorbeeld met iDeal zou willen betalen kan dat dus soms niet, ik denk dat Apple probeert om spam in the AppStore tegen te gaan. Ze kunnen immers goed controleren of de indentiteit van de aanvrager wel klopt.

  Nee, zo werkt dat niet. MasterCard mag dan wel een Amerikaans bedrijf zijn, het maakt niet dat de RaboCard van Sjoerdl in Amerika geregistreerd staat. M’n Pa heeft ook een in Nederland uitgegeven MasterCard, maar is écht al vaak genoeg tegen beperkingen aangelopen die te maken hadden met het feit dat zijn kaart hier geregistreerd was en niet in Amerika… By the way: ik ken als creditcardbedrijven MasterCard, Visa en American Express. Die zijn alle 3 Amerikaans, ook al staat er bijvoorbeeld ING op je kaart. Met jouw redenering zouden álle creditcards Amerikaans zijn…

 • Profielfoto
  Rckoenes

  csteelooper op 9 juni 2020 20:22

  Rckoenes op 9 juni 2020 15:30

  sjoerdl op 9 juni 2020 13:39
  Lekkere clickbait titel!

  Voor alsnog geen last van dit probleem gehad. Toevallig vorige week een account automatisch verlengt en voor een andere klant een nieuw account aangemaakt en afgerekend zonder problemen met een Rabobank Creditcard.

  Dus een Amerikaanse Creditcard, want the Rabobank gebruik MasterCard.
  Als je bijvoorbeeld met iDeal zou willen betalen kan dat dus soms niet, ik denk dat Apple probeert om spam in the AppStore tegen te gaan. Ze kunnen immers goed controleren of de indentiteit van de aanvrager wel klopt.

  Nee, zo werkt dat niet. MasterCard mag dan wel een Amerikaans bedrijf zijn, het maakt niet dat de RaboCard van Sjoerdl in Amerika geregistreerd staat. M’n Pa heeft ook een in Nederland uitgegeven MasterCard, maar is écht al vaak genoeg tegen beperkingen aangelopen die te maken hadden met het feit dat zijn kaart hier geregistreerd was en niet in Amerika… By the way: ik ken als creditcardbedrijven MasterCard, Visa en American Express. Die zijn alle 3 Amerikaans, ook al staat er bijvoorbeeld ING op je kaart. Met jouw redenering zouden álle creditcards Amerikaans zijn…

  Maar het gaat hier dus om betaal methode die niet via een Amerikaanse betaal verkeer gaan.
  Ik spreek toevallig met  een Chinese ontwikkelaar die dus niet kon verlengen omdat het Chinese UnionPay creditcard niet werkte, zijn MasterCard werkte echter direct. Hier zit dus het probleem.

 • Profielfoto
  csteelooper

  Aha. Dan zou het dus betekenen dat iDeal (als dat al kan hiervoor) niet werkt en een [NAAM CREDITCARD] wel. Bedoel je dat? Zoiets ligt meestal bij de Payment Service Provider. Niet direct bij Apple dus, maar bij degenen die hun betaalverkeer regelen (tenzij Apple dat inmiddels echt helemaal zelf doet…