Microsoft stopt ondersteuning Office 2016 voor Mac in oktober

Door: Raymon Mens - 13 reacties

Microsoft heeft een onopvallende aankondiging gedaan die gebruikers van Office 2016 voor Mac zal interesseren. Het bedrijf uit Redmond stopt op 13 oktober 2020 met ondersteunen van Office 2016 voor Mac. Deze beslissing dateert van april en stond ergens diep op de fora van Microsoft begraven. Wij hebben ‘m compleet gemist en jij mogelijk ook.

Concreet wil dit zeggen dat Office 2016 voor Mac vanaf 13 oktober 2020 geen technische ondersteuning, bugfixes of beveiligingsupdates meer krijgt. De software stopt natuurlijk niet van de ene op de andere dag. Na verloop van tijd lopen gebruikers echter wel beveiligings- en compatibiliteitsrisico’s.

Office 2016 voor Mac bijna ‘end of life’

Alle versies van Office 2016 zijn getroffen (Home, Business, Family en Student). Deze versie kwam in juli van 2015 uit en gebruikers hebben dus ruim vijf jaar ondersteuning gehad. Inmiddels is Office 2019 voor Mac alweer enige tijd beschikbaar en Microsoft blijft die versie ondersteunen tot 10 oktober 2023.

De ondersteuning van Office 2016 voor Mac verloopt op een ongunstig moment. In oktober brengt Apple namelijk ook altijd een nieuwe macOS-versie uit. Dit jaar zal dat macOS 11.0 Big Sur zijn. Aangezien Office 2016 na oktober geen updates meer krijgt, is goede compatibiliteit met de nieuwste macOS-versie straks alles behalve zeker.

Office for mac 2016
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: Microsoft, bewerking: OMT)

Online-diensten worden ook beperkt

Microsoft heeft nog een aankondiging. Na 13 oktober heb je Microsoft 365 Apps (voorheen Office 365 ProPlus), Office 2016 of 2019 nodig om verbinding te kunnen maken met clouddiensten van het bedrijf. Microsoft zal oudere versies van zijn kantoorsoftware niet actief afsluiten, maar deze worden ook niet meer bijgewerkt voor nieuwe clouddiensten. Zodra iets in de cloud veranderd, zullen koppelingen mogelijk niet meer werken.

Microsoft benadrukt dat alle Office-apps tegenwoordig onderdeel zijn van het Microsoft 365 Personal-abonnement. Dit is een nieuwe naam voor Office 365. Dat kost € 69,- per jaar voor één gebruiker en € 99,- per jaar voor gezinnen. Je kunt Office 2019 ook los kopen voor € 149,- en je bent dan tot 10 oktober 2023 onder de pannen wat updates betreft.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  Tegenwind

  Staat ook al een aantal maanden op de pagina waar je de losse installer of updater kunt downloaden:

  https://docs.microsoft.com/nl-nl/officeupdates/release-notes-office-2016-mac

 • Profielfoto
  ZCase

  Vermeldenswaard is dat in het abonnement van € 69 een terabyte aan cloudopslag is begrepen en bij het abonnement voor meerdere gebruikers is dat een terabyte per gebruiker.

 • Profielfoto
  Melle

  Mottig

 • Profielfoto
  gipsman

  Gelukkig nog niet aan de uier van deze melkkoe moeten liggen.

 • Profielfoto
  macqintosh

  MacOS 10.11???? 11.0 bedoel je zeker…

 • Profielfoto
  polansky

  Boeien – Er zijn zoveel alternatieven beschikbaar die je kunt gebruiken.
  Zeker als je documenten alleen hoeft te delen als PDF is het al helemaal geen probleem meer.

 • Profielfoto
  Pjotr

  Wel fijn dat Microsoft Office volledig in 64bit heeft gemaakt. En ook laat werken met de touch bar. Goede ondersteuning geweest tot op heden.

  Wel weer jammer dat mijn Age of Empires niet meer werkt. Ook Microsoft.

 • Profielfoto
  ¿`„

  Persoonlijk gebruik ik Apple Pages.  Niet omdat ik geen Microsoft Word wil gebruiken,  maar gewoon omdat ik er geen cent extra voor  hoef neer te tellen. En tot zover biedt het mij alles wat ik nodig heb om een net document te kunnen maken. En nadat ik het geschikt gemaakt heb voor Word is het voor Microsoft Word gebruikers ook te gebruiken.

  Ik weet ook wel dat Microsoft Word veel uitgebreider is. Maar voor mij is Pages uitgebreid genoeg.

   

 • Profielfoto
  joopgran

  Het is MacOs 11 en geen MacOs 10.11 !!!!

 • Profielfoto
  csteelooper

  joopgran op 24 juni 2020 10:27
  Het is MacOs 11 en geen MacOs 10.11 !!!!

  Nee hoor, het is macOS. Als je iemand corrigeert moet je het wel goed doen…

  Bron: https://www.apple.com/macos/

 • Profielfoto
  csteelooper

  csteelooper op 24 juni 2020 11:15

  joopgran op 24 juni 2020 10:27
  Het is MacOs 11 en geen MacOs 10.11 !!!!

  Nee hoor, het is macOS. Als je iemand corrigeert moet je het wel goed doen…

  Bron: https://www.apple.com/macos/

  En dat geldt ook voor mezelf. Dus het is macOS 11.0 (ik had er geen versienummer achter gezet en kan m’n vorige reactie niet aanpassen…)

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  macqintosh op 24 juni 2020 07:53

  MacOS 10.11???? 11.0 bedoel je zeker…

  Gecorrigeerd. Dank. Kun je nagaan hoe de versienummering er al die jaren ingesleten is:)

 • Profielfoto
  Pizzakoerier

  Gelukkig is er iWork, dat ook compatibel is met Office-bestanden (terwijl dat omgekeerd nooit zo is geweest). Bovendien is er OpenOffice/LibreOffice. Geen ramp dus:-)