Raymon Mens
Raymon Mens App Store 23 juni 2020

Microsoft stopt ondersteuning Office 2016 voor Mac in oktober

Microsoft heeft een onopvallende aankondiging gedaan die gebruikers van Office 2016 voor Mac zal interesseren. Het bedrijf uit Redmond stopt op 13 oktober 2020 met ondersteunen van Office 2016 voor Mac. Deze beslissing dateert van april en stond ergens diep op de fora van Microsoft begraven. Wij hebben ‘m compleet gemist en jij mogelijk ook.

Concreet wil dit zeggen dat Office 2016 voor Mac vanaf 13 oktober 2020 geen technische ondersteuning, bugfixes of beveiligingsupdates meer krijgt. De software stopt natuurlijk niet van de ene op de andere dag. Na verloop van tijd lopen gebruikers echter wel beveiligings- en compatibiliteitsrisico’s.

Office 2016 voor Mac bijna ‘end of life’

Alle versies van Office 2016 zijn getroffen (Home, Business, Family en Student). Deze versie kwam in juli van 2015 uit en gebruikers hebben dus ruim vijf jaar ondersteuning gehad. Inmiddels is Office 2019 voor Mac alweer enige tijd beschikbaar en Microsoft blijft die versie ondersteunen tot 10 oktober 2023.

De ondersteuning van Office 2016 voor Mac verloopt op een ongunstig moment. In oktober brengt Apple namelijk ook altijd een nieuwe macOS-versie uit. Dit jaar zal dat macOS 11.0 Big Sur zijn. Aangezien Office 2016 na oktober geen updates meer krijgt, is goede compatibiliteit met de nieuwste macOS-versie straks alles behalve zeker.

Office for mac 2016
Klik/tap voor groter.

Online-diensten worden ook beperkt

Microsoft heeft nog een aankondiging. Na 13 oktober heb je Microsoft 365 Apps (voorheen Office 365 ProPlus), Office 2016 of 2019 nodig om verbinding te kunnen maken met clouddiensten van het bedrijf. Microsoft zal oudere versies van zijn kantoorsoftware niet actief afsluiten, maar deze worden ook niet meer bijgewerkt voor nieuwe clouddiensten. Zodra iets in de cloud veranderd, zullen koppelingen mogelijk niet meer werken.

Microsoft benadrukt dat alle Office-apps tegenwoordig onderdeel zijn van het Microsoft 365 Personal-abonnement. Dit is een nieuwe naam voor Office 365. Dat kost € 69,- per jaar voor één gebruiker en € 99,- per jaar voor gezinnen. Je kunt Office 2019 ook los kopen voor € 149,- en je bent dan tot 10 oktober 2023 onder de pannen wat updates betreft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Microsoft stopt ondersteuning Office 2016 voor Mac in oktober
Sluiten