WWDC20: ‘Apple introduceert iMac met dunnere schermranden en SSD’

Door: Thomas Aalderink - 14 reacties
Nieuwe iMac lijkt op Pro Display
(Afbeelding: Apple)

Al meer dan acht jaar lang kijken iMac gebruikers naar hetzelfde ontwerp, maar daar gaat mogelijk snel verandering in komen. Lekker Sonny Dickson heeft via Twitter laten weten dat Apple tijdens WWDC een nieuwe iMac gaat presenteren. Volgens hem kunnen we dunnere schermranden en een aantal interne upgrades verwachten.

Sonny Dickson onthulde zijn ontdekkingen over de nieuwe iMac via Twitter. In een korte tweet maakte hij een opsomming met daarin alles wat we kunnen verwachten. Het is niet wereldschokkend, maar wel goed nieuws voor iMac gebruikers. Vooral voor gebruikers die klaar zijn met het ontwerp van het oude model. Volgens Sonny Dickson krijgt de nieuwe iMac namelijk een nieuwe likje verf en dat was ook wel nodig.

iMac met dunne schermranden

Sonny Dickson heeft het over een iPad Pro design Language met Pro Display like bezels. Wat hij hier vooral mee wil zeggen is dat de randen een stuk dunner gaan worden. Het beste vergelijkingsmateriaal is de Apple Pro Display XDR. De verwachting is dat de nieuwe iMac ongeveer dezelfde schermranden gaat krijgen als de monitor die Apple vorige jaar presenteerde.

Apple neemt afscheid van de HHD

Visueel gaat de nieuwe iMac dus een stuk aantrekkelijker en moderner worden, maar ook intern gaat er het een en andere veranderen. Wat vooral opvalt is dat Apple afscheid lijkt te nemen van de zogenaamde fusion drive. Dit systeem, waar de basisversie van de huidige iMac gebruik van maakt, bestaat uit een uit een SSD en een HDD. Op het moment van introductie was fusion drive een betaalbare optie om te profiteren van de snelheid van een SSD, maar inmiddels is dit systeem flink verouderd.

Met deze verbetering neemt Apple definitief afscheid van de HDD. Als gevolg zal de nieuwe iMac ook voorzien worden van de Apple T2 coprocessor. Deze chip maakt het mogelijk om data nog sneller te lezen en weg te schrijven, en heeft ook een aantal voordelen op het gebied van beveiliging. Deze chip zit niet in de huidige iMac. Ook niet in de duurdere modellen die wel volledig gebruik maken van SSD’s.

ARM chip in de nieuwe iMac?

Naast het nieuwe ontwerp en de sprong naar SSD verwacht Sonny Dickson dat we ook de AMD Navi GPU gaan terugvinden op de lijst met specificaties. Waar Dickson niets over zegt is de mogelijke toevoeging van Apple’s eigen ARM chip. Volgens eerdere berichten gaat Apple deze overstap tijdens WWDC20 aankondigen. Meer daarover lees je hier.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Pivni Pes

  O, dat zou mooi zijn als ze eindelijk die baard eraf scheren.

 • Profielfoto
  Pascal

  Mochten ze hem nu ook eens in de hoogte verstelbaar maken zonder Vesa toestanden, dat zou helemaal mooi zijn.

 • Profielfoto
  Gio

  Hopelijk presenteren ze ook gelijk de iMac pro 😍

 • Profielfoto
  Maverick2001

  Ik ben heel benieuwd! Ik heb dit gerucht vorig jaar rond dezelfde tijd gehoord. Ik laat me verrassen maar idd een scherm in hoogte verstelbaar zou wel mijn minimale vereiste zijn! Daarnaast ben ik ook benieuwd wat ze met de iMacPro gaan doen.. en of er nog een vervolg komt. Die ontwikkeling lijkt ook al een hele tijd stil te staan!

 • Profielfoto
  fredmatrack

  Ik zit er op te wachten! En laat ons inderdaad hopen dat die HD er definitief uit is gesloopt ten voordele van flash geheugen. En dit alles liefst minstens 100 euro goedkoper dan de huidige instapmodellen.

 • Profielfoto
  Steo

  En toch ben ik nog heel tevreden met het huidige design. Natuurlijk zou smallere randen niet misstaan… maar lelijk vind ik hem zeker niet.

 • Profielfoto
  Mac Hammer Fan

  Persoonlijk vind ik niet dat het huidige design met gewijzigd worden. Geef mij maar grijs in plaats van Space Grey. Het moet ook niet dunner worden want dan worden de interne onderdelen wellicht te warm. Wel een goede grafische kaart en SSD, geen fusion drive, en 8 core. Dat is wat ik wens.

 • Profielfoto
  Triumph

  Bijna ook niet aan i9 10900k te komen. Alles opgekocht door Apple?

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Gaaf!

  Wensenlijst:
  – dunnere beeldranden en geen baard meer
  – SSD i.p.v. huidige combo-opslag of HDD
  – mogelijkheid om zelf het ding eens open te maken om er het stof uit te blazen, dus geen dichtgelijmde zooi meer;-)

  Dan kan mijn 8 jaar oude iMac eindelijk met pensioen:-)

   

 • Profielfoto
  computer space

  Geen afgeronde hoekjes graag!

 • Profielfoto
  Tegenwind

  Vraag me af wat ze dan met de achterkant doen; nog steeds aluminium of misschien wel getemperd glas met meerdere kleur-opties?

 • Profielfoto
  MevalonicAcid

  zou dit wat zijn?;)

 • Profielfoto
  roelatmac

  jaaaa

 • Profielfoto
  roelatmac

  @ dihydroxymethylvalerolactone.

  ik denk dat dat veel te duur wordt.

  zou wel vet zijn idd