Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Nieuws 10 juni 2020

WWDC20: ‘Apple introduceert iMac met dunnere schermranden en SSD’

Al meer dan acht jaar lang kijken iMac gebruikers naar hetzelfde ontwerp, maar daar gaat mogelijk snel verandering in komen. Lekker Sonny Dickson heeft via Twitter laten weten dat Apple tijdens WWDC een nieuwe iMac gaat presenteren. Volgens hem kunnen we dunnere schermranden en een aantal interne upgrades verwachten.

Sonny Dickson onthulde zijn ontdekkingen over de nieuwe iMac via Twitter. In een korte tweet maakte hij een opsomming met daarin alles wat we kunnen verwachten. Het is niet wereldschokkend, maar wel goed nieuws voor iMac gebruikers. Vooral voor gebruikers die klaar zijn met het ontwerp van het oude model. Volgens Sonny Dickson krijgt de nieuwe iMac namelijk een nieuwe likje verf en dat was ook wel nodig.

iMac met dunne schermranden

Sonny Dickson heeft het over een iPad Pro design Language met Pro Display like bezels. Wat hij hier vooral mee wil zeggen is dat de randen een stuk dunner gaan worden. Het beste vergelijkingsmateriaal is de Apple Pro Display XDR. De verwachting is dat de nieuwe iMac ongeveer dezelfde schermranden gaat krijgen als de monitor die Apple vorige jaar presenteerde.

Apple neemt afscheid van de HHD

Visueel gaat de nieuwe iMac dus een stuk aantrekkelijker en moderner worden, maar ook intern gaat er het een en andere veranderen. Wat vooral opvalt is dat Apple afscheid lijkt te nemen van de zogenaamde fusion drive. Dit systeem, waar de basisversie van de huidige iMac gebruik van maakt, bestaat uit een uit een SSD en een HDD. Op het moment van introductie was fusion drive een betaalbare optie om te profiteren van de snelheid van een SSD, maar inmiddels is dit systeem flink verouderd.

Met deze verbetering neemt Apple definitief afscheid van de HDD. Als gevolg zal de nieuwe iMac ook voorzien worden van de Apple T2 coprocessor. Deze chip maakt het mogelijk om data nog sneller te lezen en weg te schrijven, en heeft ook een aantal voordelen op het gebied van beveiliging. Deze chip zit niet in de huidige iMac. Ook niet in de duurdere modellen die wel volledig gebruik maken van SSD’s.

ARM chip in de nieuwe iMac?

Naast het nieuwe ontwerp en de sprong naar SSD verwacht Sonny Dickson dat we ook de AMD Navi GPU gaan terugvinden op de lijst met specificaties. Waar Dickson niets over zegt is de mogelijke toevoeging van Apple’s eigen ARM chip. Volgens eerdere berichten gaat Apple deze overstap tijdens WWDC20 aankondigen. Meer daarover lees je hier.

Reageer op artikel:
WWDC20: ‘Apple introduceert iMac met dunnere schermranden en SSD’
Sluiten