Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Nieuws 16 juni 2020

Nieuwe iMac met dunne randen en iPad Pro-achtig ontwerp duikt op in iOS 14

De geruchten dat Apple volgende week tijdens WWDC20 een nieuwe iMac gaat presenteren, worden steeds sterker. Vorige week liet lekker Sonny Dickson al weten wat we kunnen gaan verwachten. Nu lijkt Apple dit nieuws zelf, zei het onbedoeld, te bevestigen. In iOS 14 is namelijk bewijs gevonden dat een nieuwe iMac aanstaande is.

Hoewel iOS 14 officieel nog niet in bèta is, zijn er mensen die beweren dat ze al toegang hebben tot de nieuwe versie van het besturingssysteem. Zij brengen regelmatig naar buiten wat we kunnen gaan verwachten zoals nieuwe iPhone features. Toch is dat niet het enige wat schuilgaat in de code. Na lang zoeken is namelijk ook ontdekt dat er een nieuwe iMac gaat komen.

iPad Pro op een standaard

Via Twitter heeft concept designer iFinder een tweetal afbeeldingen gedeeld. De eerste is naar verluid gevonden in de code van iOS 14. Volgens iFinder is dit de nieuwe iMac. Deze heeft namelijk een ander ontwerp dan de iMac die je op dit moment in de Apple Store kunt vinden. Om een beter beeld te geven, heeft iFinder zelf een render gemaakt van de nieuwe iMac.

De belangrijkste visuele verandering, is de dat de schermranden een stuk dunner zijn. Online wordt de nieuwe iMac veel vergeleken met een gigantische iPad Pro, maar dan op een standaard. Dat klinkt wat vreemd, maar oogt zeker niet onaantrekkelijk.

Apple neemt afscheid van de HDD

Lekker Sonny Dickson vergeleek de nieuwe iMac vorige week nog met de Pro Display. Dat was overigens niet het enige wat hij naar buiten bracht. Via Twitter maakte hij ook bekend wat er onder de motorkap gaat veranderen. De belangrijkste wijziging is dat Apple eindelijk afscheid gaat nemen van de HDD. Meer daarover en alle andere interne veranderingen lees je hier.

Nieuwe iMac onthuld tijdens WWDC20

Hoewel het zeer aannemelijk is dat Apple binnenkort met een nieuwe iMac komt, weten we nog niks zeker. Daar gaat volgende week mogelijk verandering in komen. Volgens de geruchten zal de nieuwe iMac namelijk tijdens WWDC20 voor het eerst getoond gaan worden. OMT is daarbij aanwezig, dus houd de website goed in de gaten voor het laatste WWDC20 nieuws.

Reageer op artikel:
Nieuwe iMac met dunne randen en iPad Pro-achtig ontwerp duikt op in iOS 14
Sluiten