Night
Night App Store 17 juni 2020

Midweek Poll: Hoe gaat de opvolger van Catalina, macOS 10.16, heten?

Op 22 juni om 19.00 uur start Apple de WWDC 2020. Het biedt het ontwikkelaars en fans over de hele wereld onder andere een voorproefje van de update van het macOS besturingssysteem, macOS 10.16.

Hoogstwaarschijnlijk zal Apple tijdens de WWDC 2020 macOS 10.16 aankondigen. Maar we weten nu al met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat de nieuwste versie van macOS niet zo zal worden genoemd in de keynote speech. Apple zal ongetwijfeld wederom een gedenkwaardige merknaam bedenken die, gezien de afgelopen jaren, betrekking zal hebben op een plaats in Californië. Of niet, en stapt Apple over op een volledig andere naam.

De afgelopen macOS versies

We zetten even alle versies van macOS op een rijtje, met hun namen erbij:

Namen van katachtigen:

 • Cheetah (Mac OS X 10.0)
 • Puma (Mac OS X 10.1)
 • Jaguar (Mac OS X 10.2)
 • Panther (Mac OS X 10.3)
 • TigerMac (OS X 10.4)
 • LeopardMac (OS X 10.5)
 • Snow Leopard (Mac OS X 10.6)
 • Lion (Mac OS X 10.7)
 • Mountain Lion (OS X 10.8)

Californische namen:

 • Mavericks (OS X 10.9)
 • Yosemite (OS X 10.10)
 • El Capitan (OS X 10.11)
 • Sierra (macOS 10.12)
 • High Sierra (macOS 10.13)
 • Mojave (macOS 10.14)
 • Catalina (macOS 10.15)
 • -???- (macOS 10.16)

Volgens MacRumors zijn de meest waarschijnlijke kandidaten voor de volgende versie Mammoth, Monterey en Skyline. Apple heeft deze namen gedeponeerd als handelsmerk. Dat suggereert dat één van die namen zal vallen tijdens de WWDC 2020 als het gaat om macOS 10.16. (Er was ook een ​​vierde naam aangevraagd, Rincon, maar deze is inmiddels inactief geworden.)

macOS 10.16 namen
Hoe zal macOS 10.16 gaan heten?

MacOS 10.16 Mammoth

Mammoet – Mammoet – klinkt voor de meesten onder ons meer paleontologisch dan geografisch. Toch kan het verwijzen naar Mammoth Lakes of Mammoth Mountain, een populair buitengebied in de Sierra Nevada. Ja, het kan ook zomaar verwijzen naar de behaarde dikhuid, wie weet. In ieder geval heeft het US Patent and Registration Office het handelsmerk voor macOS al in 2019 goedgekeurd.

MacOS 10.16 Monterey

Monterey is de naam van een kustplaats in het midden van Californië. Of Apple bij zijn keuze voor de naam van macOS 10.16 mee laat wegen dat de bekende Country-zanger John Denver vlakbij dit plaatsje is neergestort met zijn vliegtuigje en hierbij om het leven kwam? We zullen het binnenkort weten.

MacOS 10.16 Skyline

Hierbij denken we meer aan New York of andere grote plaatsen in Amerika met een herkenbare skyline. Niet echt iets specifiek Californisch. Of Apple zich hierdoor laat tegenhouden? Wie weet…

Andere gerelateerde merken die Apple in de loop der jaren heeft geregistreerd, zijn Diablo, Miramar, Redtail, Condor, Grizzly, Farallon, Tiburon en Shasta. Deze worden echter niet verondersteld in de running te zijn voor macOS 10.16.

Ben jij ook in voor een beetje speculatie? Geef dan jouw voorkeur op in deze poll:

(Zie je geen poll? Dan staat er waarschijnlijk een iets te enthousiaste adblocker aan. Geeft niets, maar zet ‘m even uit om te stemmen!)

Reageer op artikel:
Midweek Poll: Hoe gaat de opvolger van Catalina, macOS 10.16, heten?
Sluiten