Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 25 juni 2020
Leestijd: 2 minuten

Kristen Bell stopt met ‘Central Park’ omdat ze gekleurd karakter speelt

Wie dacht dat The Black Lives Matter-demonstraties alleen om de politie gaat heeft het mis. Ook in Hollywood is het een flinke discussie. Actrice Kristen Bell trekt zich nu terug uit Central Park.

Central Park is sinds mei van dit jaar te zien op Apple TV+. De animated-musical krijgt een hoop positieve recensies vanwege de originaliteit en het goede spel van de acteurs. Het eerste seizoen is meteen ook het laatste voor actrice Kristen Bell. De actrice die onder andere de stem van Anna doet in Frozen, trekt zich terug uit de serie.

Kristen Bell in Central Park

In Central Park speelt Bell de rol van Molly Tillerman. Ze is in de serie de dochter van de blanke Paige en de zwarte Owen Tillerman. Zij is daarom ook niet wit. Terwijl de actrice het eerst geen probleem vond, is ze na de Black Live Matters-demonstraties een andere mening toegedaan. Ze besluit om te stoppen.

Het productieteam van Central Park heeft een verklaring gegeven. “Kristen Bell is een ontzettend getalenteerde actrice die al sinds dag één bij de cast hoort, zelfs toen nog niet bekend was wie ze ging spelen. Na een reflectie heeft Kristen samen met het team besloten dat de casting van Molly een kans is om een goede representatie weer te geven. Een zwarte of gemixte actrice kan Molly een stem geven met alle nuances en ervaringen zoals wij het personage hebben bedoeld. Wij vinden het jammer als we iemand hebben gekwetst vanwege uitsluiting.”

Bell blijft wel bij de show betrokken en de makers zoeken een nieuwe rol voor haar. “Onze show wordt gemaakt door mensen met verschillende afkomst en dat blijven we doen, maar het kan beter.”

Spijt

Ook Bell reageert op het besluit via Instagram. “Door de rol van Molly in Central Park te spelen, heb ik laten zien niet bewust te zijn van mijn aanwezige privileges. Door het casten van een witte actrice voor de rol van een gekleurd karakter ondermijn ik het gemixte ras en zwart Amerika. Het was fout en we willen het goedmaken. Ik ben blij dat ik deze rol kan afdragen aan iemand die een veel juister beeld van het karakter kan schetsen dan ik. Ik blijf leren en groeien om mijn deel te hebben gelijkheid en exclusiviteit.”

Het is maar de vraag of zij de enige is die bij Central Park wordt vervangen. Stanley Tucci speelt Bitsy, een gemeen oud vrouwtje in de serie. Mogelijk ligt zijn rol ook onder vuur omdat een vrouw die rol wellicht beter in kan vullen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Kristen Bell stopt met ‘Central Park’ omdat ze gekleurd karakter speelt
Sluiten