KPN gaat nog dit jaar eSIM voor iPhone aanbieden

Door: Raymon Mens - 9 reacties
esim logo kpn 2020 16x9
(Afbeelding: KPN, bewerking: OMT)

KPN gaat beginnen met het aanbieden van eSIM aan zijn klanten. De Nederlandse provider schrijft in een persbericht dat er medio 2020 ondersteuning voor virtuele simkaarten moet zijn. De iPhone wordt specifiek genoemd als toestel dat hier gebruik van kan maken. Een concrete lanceer­datum is er echter nog niet.

De aankondiging is te vinden op het blog van de zakelijke tak van KPN. De provider laat momenteel nog in het midden of straks ook consumenten een eSIM kunnen nemen. De verwachting is van wel.

KPN is opvallende laatkomer

Opmerkelijk is dat KPN al enige tijd eSIM ondersteunt, maar alleen bij dochtermerk Simyo. Ook resellers en wholesalers die het netwerk van de Nederlandse provider gebruiken, kunnen al enige tijd virtuele simkaarten uitgeven. De provider zegt van de ervaringen van dochter­onder­nemingen geleerd te hebben, dus kan de uitrol van eSIM bij het moederbedrijf binnenkort starten. Verwacht een lancering aan het eind van de zomer. Vodafone zegt nog geen plannen te hebben.

Naast KPN biedt ook T-Mobile al enige tijd eSIM-ondersteuning in Nederland aan. Dit gaat overigens nog lang niet altijd vlekkeloos. Een aantal klanten van de provider heeft spijt van de switch naar een virtuele simkaart. Bij het terugzetten van de telefoon naar fabrieksinstellingen moet bijvoorbeeld ook een nieuwe eSIM aangevraagd worden.

eSim iPhone kiezen
Met een virtuele simkaart kun je twee nummers tegelijk op je iPhone gebruiken – Klik/tap voor groter. (Afbeelding: Apple)

Deze iPhone-modellen ondersteunen eSIM

Apple begon in 2018 met eSIM in de iPhone, waardoor het inmiddels beschikbaar is op de iPhone Xs, Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, 11 Pro en de nieuwe iPhone SE. Deze toestellen hebben daarnaast ruimte voor een traditionele simkaart. Aan de Android-kant beschikken alleen de Samsung Galaxy S20 en de Galaxy Fold over een eSIM.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  aplau

  Ook de iPhone SE2020 is geschikt voor eSim

 • Profielfoto
  rruiter1

  Please ook voor Apple Watch!

 • Profielfoto
  Frans

  Mooi, heb ik straks in oktober hopelijk wat te kiezen wanneer ik mijn abonnement verleng. Zover ik weet biedt nu alleen T-Mobile eSIM en Visual Voicemail. Als iemand andere providers kent die beide (gaan) bieden, ik hoor het graag.

 • Profielfoto
  csteelooper

  Frans op 1 juni 2020 22:38
  Mooi, heb ik straks in oktober hopelijk wat te kiezen wanneer ik mijn abonnement verleng. Zover ik weet biedt nu alleen T-Mobile eSIM en Visual Voicemail. Als iemand andere providers kent die beide (gaan) bieden, ik hoor het graag.

  Wel, da’s dan KPN hè… KPN biedt nu ook al enkele jaren Visual Voicemail en ze gaan dus ook eSIM bieden. Dus dan heb je KPN en T-Mobile te kiezen. Overigens bieden sommige NVMO’s bij KPN óók Visual Voicemail (niet altijd gedocumenteerd). Kijk daar ook even rond als 2 keuzes je niet genoeg zijn. Zoals je weet biedt Simyo ook eSim.

  Vodafone biedt in ieder geval beiden nog níet aan, ook niet voor NVMO’s. Eigenlijk best raar, omdat ze dat in andere landen soms al jaren doen (met name Duitsland en Engeland).

 • Profielfoto
  kayintveen

  Its about time.;-)
  Hopelijk ook apple watch indd.

 • Profielfoto
  Loyd

  aplau op 1 juni 2020 22:27
  Ook de iPhone SE2020 is geschikt voor eSim

  Zoals ook vermeld staat in het artikel😂

 • Profielfoto
  RW076

  AppleWatch please.

 • Profielfoto
  tyler

  Apple Watch … it’s about time

 • Profielfoto
  De esu pomi

  Apple Watch! De rest boeit niet.