Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 1 juni 2020

KPN gaat nog dit jaar eSIM voor iPhone aanbieden

KPN gaat beginnen met het aanbieden van eSIM aan zijn klanten. De Nederlandse provider schrijft in een persbericht dat er medio 2020 ondersteuning voor virtuele simkaarten moet zijn. De iPhone wordt specifiek genoemd als toestel dat hier gebruik van kan maken. Een concrete lanceer­datum is er echter nog niet.

De aankondiging is te vinden op het blog van de zakelijke tak van KPN. De provider laat momenteel nog in het midden of straks ook consumenten een eSIM kunnen nemen. De verwachting is van wel.

KPN is opvallende laatkomer

Opmerkelijk is dat KPN al enige tijd eSIM ondersteunt, maar alleen bij dochtermerk Simyo. Ook resellers en wholesalers die het netwerk van de Nederlandse provider gebruiken, kunnen al enige tijd virtuele simkaarten uitgeven. De provider zegt van de ervaringen van dochter­onder­nemingen geleerd te hebben, dus kan de uitrol van eSIM bij het moederbedrijf binnenkort starten. Verwacht een lancering aan het eind van de zomer. Vodafone zegt nog geen plannen te hebben.

Naast KPN biedt ook T-Mobile al enige tijd eSIM-ondersteuning in Nederland aan. Dit gaat overigens nog lang niet altijd vlekkeloos. Een aantal klanten van de provider heeft spijt van de switch naar een virtuele simkaart. Bij het terugzetten van de telefoon naar fabrieksinstellingen moet bijvoorbeeld ook een nieuwe eSIM aangevraagd worden.

eSim iPhone kiezen
Met een virtuele simkaart kun je twee nummers tegelijk op je iPhone gebruiken – Klik/tap voor groter.

Deze iPhone-modellen ondersteunen eSIM

Apple begon in 2018 met eSIM in de iPhone, waardoor het inmiddels beschikbaar is op de iPhone Xs, Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, 11 Pro en de nieuwe iPhone SE. Deze toestellen hebben daarnaast ruimte voor een traditionele simkaart. Aan de Android-kant beschikken alleen de Samsung Galaxy S20 en de Galaxy Fold over een eSIM.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
KPN gaat nog dit jaar eSIM voor iPhone aanbieden
Sluiten