Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 5 juni 2020

iPhone 13-prototype toont scherm zonder notch maar met USB-C

Nog voordat de iPhone 12 officieel onthuld is, duikt er nu al een prototype op van diens opvolger: de iPhone 13. Zónder notch en mét USB-C-poort. De Japanse site Macotakara heeft een mockup uitgeprint via een 3D-printer, waardoor we nu alvast een glimp kunnen krijgen van de 2021 iPhone.

De iPhone is gemaakt op basis van “bronnen vanuit Alibaba”; eerder kregen we al ander nieuws uit dezelfde hoek. Het apparaat heeft een scherm van 5,5 inch en moet eind 2021 op de markt verschijnen. Hoewel dit model gebouwd kan zijn op basis van geruchten en gelekte informatie, is het verder moeilijk te achterhalen waar de info precies vandaan gekomen is. Het lijkt er in elk geval op dat deze iPhone 13 de opvolger wordt van de iPhone met een 5,4 inch scherm, dat later dit jaar op de markt moet verschijnen. Mogelijk hebben we dus te maken met het low-end model van de 2021 line-up.

3D-mockup van iPhone 13-model

De iPhone 13 heeft geen notch aan de bovenkant van zijn display voor de TrueDepth-camera. De FaceTime-camera zou in het midden, achter het scherm moeten zitten. Waarschijnlijk maakt Apple hiervoor gebruik van Samsungs ‘Under Panel Sensor’-technologie, waardoor camera’s dus achter een display geplaatst kunnen worden. Ook spreekt men over een camera die aan de onderkant van het scherm zit. Dat laatste gerucht zijn we nog nergens eerder tegengekomen, dus we moeten nog maar zien wat daarvan precies waar is.

Verder valt op dat de iPhone 13-mockup ontzettend dunne randen heeft. Achterop zit een cameramodule met ruimte voor vijf camera’s. Het lijkt niet aannemelijk dat het goedkopere model zo veel camera’s krijgt. Waarschijnlijk gebruikt Apple één module voor het testen op meerdere smartphones en zal het aantal camera’s niet hoger uitvallen dan twee. Over de duurdere iPhones wordt in elk geval gezegd dat de vier camera’s en een LIDAR-sensor krijgen; mogelijk zien we daar hier een eerste hint naar. Ook is natuurlijk de USB-C-poort opvallend onderop. Apple heeft niet gereageerd op de geruchten.

Reageer op artikel:
iPhone 13-prototype toont scherm zonder notch maar met USB-C
Sluiten