Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 5 juni 2020
Leestijd: 2 minuten

Broadcom CEO spreekt zorgen uit: iPhone 12 mogelijk met een kwartaal vertraagd

Het lijkt erop dat de iPhone 12 niet in het derde kwartaal, maar in het vierde kwartaal van 2020 pas verschijnt. Althans, dat zijn zorgen die Broadcom CEO Hock Tan heeft. Het bedrijf is een van Apple’s belangrijkste leveranciers en is verantwoordelijk voor hardware zoals Wi-Fi chips voor iPhone-modellen.

Er werd eerder al gesproken over het feit dat de iPhone 12 line-up pas in oktober van dit jaar het daglicht zou zien. Nu ook Broadcom twijfels naar buiten brengt over een lancering in september, lijkt dit steeds meer realiteit te worden.

Apple verkast iPhone 12 mogelijk naar Q4

Bloomberg heeft de verwachtingen van Broadcom CEO Hock Tan naar buiten gebracht. Ondanks het feit dat hij Apple niet bij naam noemt, gebruikt hij wel een veelgebruikte verwijzing naar het bedrijf uit Cupertino. Tan refereerde in het verleden met ‘a large North American mobile phone customer’ al vaker naar Apple. In het artikel van Bloomberg staat het volgende:

“Hock Tan, CEO van Broadcom, sprak afgelopen donderdag, tijdens een digitale meeting met analisten, over “een grote vertraging in de productcyclus van een mobiele telefoon” van een “grote Noord-Amerikaanse klant”

Volgens de CEO heeft dat impact op de omzet van Broadcom. In de conference call laat hij weten dat de omzetpiek, van de wireless-afdeling, naar verwachting een kwartaal later komt. Hij voegt daaraan toe:

“We verwachten deze piek in de omzet pas in het vierde fiscale kwartaal van dit jaar. Dat betekent dus dat onze wireless-omzet in het derde kwartaal significant lager ligt”

Het hoeft geen geheim te zijn dat de lancering van de iPhone voor een piek in de omzet zorgt bij de leverancier. Het feit dat de omzet naar verwachting merkbaar lager ligt in het derde kwartaal, laat zien dat er op dat gebied dus wel iets gaat veranderen.

Apple en Broadcom
Klik/tap voor groter

Meerdere geluiden

Zoals gezegd is dit niet de eerste keer dat we een bericht zien over de vertraging van de iPhone 12-modellen. Eerder liet ook analist Ming-Chi Kuo al weten dat we de nieuwe toestellen pas in oktober te zien krijgen. Iets dat ook door de Wall Street Journal en Bloomberg werd vermeld.

Het lijkt er steeds meer op dat Apple de nieuwe iPhone 12 line-up pas in oktober op de markt brengt. Dat hoeft overigens niet te zeggen dat we de smartphones niet in september te zien krijgen. Apple zou er voor kunnen kiezen om de iPhone 12 line-up alsnog te tonen in september,  maar ze pas vanaf oktober beschikbaar te stellen. Het zou ook nog kunnen dat Cupertino de lancering opsplitst. Zoals dat gebeurde in 2017 met de iPhone 8 en de iPhone X.

Meer lezen over de iPhone 12? Bezoek dan via deze link onze overzichtspagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Broadcom CEO spreekt zorgen uit: iPhone 12 mogelijk met een kwartaal vertraagd
Sluiten