Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 30 juni 2020

iPhone 12 OLED-schermen: Samsung verliest exclusiviteit als Apple leverancier

Apple wil zichzelf beschermen tegen een monopolie als het op zijn leveranciers aankomt. Het bedrijf uit Cupertino wil zich niet beperken tot één mogelijkheid en kijkt verder. Iets dat resulteert in het feit dat Samsung de exclusiviteit verliest op het gebied van OLED-schermen voor de iPhone.

Voor de OLED-schermen van de iPhone 12 is Apple niet alleen afhankelijk van Samsung. Het bedrijf uit Cupertino heeft ook een deal gesloten met LG, dat bij de eerder aangetrokken leverancier aansluit.

Samsung en LG werken aan iPhone 12 schermen

Samsung is al jaren leverancier als het op beeldschermen voor iPhone-modellen aankomt. Het Zuid-Koreaanse bedrijf blijft dit ook gewoon in 2020 doen, maar dus wel met hulp van “dat andere Zuid-Koreaanse bedrijf”. Apple lijkt een deal gesloten te hebben met LG voor de OLED-schermen van de iPhone 12. Er zijn twee interessante verhalen vanuit de media die zich richten op de verdeling van de werkzaamheden.

Zo meldt DigiTimes bijvoorbeeld dat Samsung het grootste gedeelte van de bestelde AMOLED-panelen op zich neemt. LG en BOE Technology pakken vervolgens een kleiner deel van de bestellingen aan. Daar haakt de Koreaanse website Elec op in. In een artikel treedt de nieuwsoutlet iets meer in detail. Zo zou LG verantwoordelijk zijn voor 20 miljoen OLED panelen voor de iPhone 12 line-up. Samsung is verantwoordelijk voor de productie van 55 miljoen units.

Daarbij zien we dus ook de verwachting, of hoop, van Apple. Het bedrijf uit Cupertino lijkt 75 miljoen iPhone 12 exemplaren te willen verkopen, wanneer deze in de herfst van 2020 verschijnen.

iPhone One More Thing OMT
OneMoreThing

Adios, LCD!

In de afgelopen maanden zijn de geruchten als wilde honden door de wandelgangen gerend. Zo lijkt het er op dit moment op dat Apple maar liefst vier verschillende iPhone 12 varianten op de markt brengt. Van die vier modellen hebben er drie verschillende afmetingen. Opvallend hieraan is dat geen enkel model, in tegenstelling tot de huidige line-up, voorzien zal zijn van een LCD scherm. Alle vier de varianten van de iPhone 12 moeten beschikken over een OLED-scherm.

De verwachting is dat Apple de iPhone 12 line-up in september onthult, al zijn daar nog wel enige twijfels over vanuit de markt.

Reageer op artikel:
iPhone 12 OLED-schermen: Samsung verliest exclusiviteit als Apple leverancier
Sluiten