Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 17 juni 2020
Leestijd: 2 minuten

Tweede analist duidelijk: “iPhone 12 niet voorzien van EarPods”

Als alles goed gaat, en dat is in deze tijden nog maar de vragen, kunnen we eind dit jaar de iPhone 12 in huis gaan halen. En wanneer je dat doet, dan is de kans behoorlijk groot dat je in die verpakking de standaard EarPods tevergeefs zal zoeken.

Vorige maand werd dat nieuws al gemeld door de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo. En nu is er een tweede analist die eigenlijk hetzelfde zegt over het ontbreken van de EarPods bij de iPhone 12.

Geen EarPods bij de iPhone 12

Het gaat deze keer om Dan Ives van Wedbush die stelt dat de EarPods ontbreken bij de lancering van de iPhone 12. Dit nieuws is opgepakt door website 9to5Mac. De reden daarachter zou tweeledig zijn. Ten eerste is het een kostenbesparing. Door geen EarPods mee te leveren in de miljoenen exemplaren die verkocht worden, is de winstmarge groter. Daarnaast is het zo dat dit er voor kan zorgen dat de AirPods nog beter verkocht worden. De verwachting is dat er dit jaar 85 miljoen exemplaren daarvan worden verkocht. Dat is een behoorlijke stijging ten op zichte van de 65 miljoen AirPods die vorig jaar werden verkocht. De kans is daardoor groot dat de consumenten al beschikken over draadloze oordopjes of dat dit voor hen een goede reden kan zijn om die alsnog aan te schaffen.

lightning earpods
Klik/tap voor groter.

Toch is het wel jammer. Zeker wanneer je even gewoon snel iets wilt beluisteren en geen draadloze ordopjes bij de hand hebt, zijn de standaard meegeleverde EarPods bij een product als de iPhone 12 wel fijn. En laten we eerlijk zijn: wanneer het op de winst aankomt, heeft Apple niet te klagen over de marge die op een smartphone als de nieuwe iPhone wordt geboekt. In de eerdere reacties over het ontbreken van EarPods bij de nieuwe iPhone werd overigens door onze lezers ook gesteld dat dit een goede actie zou zijn om de eventuele afvalberg te verlagen, aangezien veel gebruikers toch niks doen met de oordopjes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tweede analist duidelijk: “iPhone 12 niet voorzien van EarPods”
Sluiten