Tweede analist duidelijk: “iPhone 12 niet voorzien van EarPods”

Door: Jelle van Es - 7 reacties
Earpods
(Afbeelding: Macweek)

Als alles goed gaat, en dat is in deze tijden nog maar de vragen, kunnen we eind dit jaar de iPhone 12 in huis gaan halen. En wanneer je dat doet, dan is de kans behoorlijk groot dat je in die verpakking de standaard EarPods tevergeefs zal zoeken.

Vorige maand werd dat nieuws al gemeld door de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo. En nu is er een tweede analist die eigenlijk hetzelfde zegt over het ontbreken van de EarPods bij de iPhone 12.

Geen EarPods bij de iPhone 12

Het gaat deze keer om Dan Ives van Wedbush die stelt dat de EarPods ontbreken bij de lancering van de iPhone 12. Dit nieuws is opgepakt door website 9to5Mac. De reden daarachter zou tweeledig zijn. Ten eerste is het een kostenbesparing. Door geen EarPods mee te leveren in de miljoenen exemplaren die verkocht worden, is de winstmarge groter. Daarnaast is het zo dat dit er voor kan zorgen dat de AirPods nog beter verkocht worden. De verwachting is dat er dit jaar 85 miljoen exemplaren daarvan worden verkocht. Dat is een behoorlijke stijging ten op zichte van de 65 miljoen AirPods die vorig jaar werden verkocht. De kans is daardoor groot dat de consumenten al beschikken over draadloze oordopjes of dat dit voor hen een goede reden kan zijn om die alsnog aan te schaffen.

lightning earpods
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: Apple)

Toch is het wel jammer. Zeker wanneer je even gewoon snel iets wilt beluisteren en geen draadloze ordopjes bij de hand hebt, zijn de standaard meegeleverde EarPods bij een product als de iPhone 12 wel fijn. En laten we eerlijk zijn: wanneer het op de winst aankomt, heeft Apple niet te klagen over de marge die op een smartphone als de nieuwe iPhone wordt geboekt. In de eerdere reacties over het ontbreken van EarPods bij de nieuwe iPhone werd overigens door onze lezers ook gesteld dat dit een goede actie zou zijn om de eventuele afvalberg te verlagen, aangezien veel gebruikers toch niks doen met de oordopjes.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Jochem95

  Dan zou een voucher wel heel fijn zijn… Gewoon oortjes ophalen als je ze wilt en anders niet.

 • Profielfoto
  tomc

  Is toch maar triestig. Het klopt, naar mijn ervaring, dat niet veel mensen ze ooit gebruiken. Maar het lijkt me eerder dat Apple gewoon te gierig is. Stop er dan op z’n minst een adapter terug bij zodat mensen toch iets voor handen hebben

 • Profielfoto
  Frans

  Goede zaak, scheelt afval. Wie oordopjes wil hebben kan ze er toch gewoon bijbestellen?

 • Profielfoto
  steveb

  Voor die prijs zou een AirPod setje er wel bij mogen

 • Profielfoto
  Yuri

  Jochem95 op 17 juni 2020 10:27
  Dan zou een voucher wel heel fijn zijn… Gewoon oortjes ophalen als je ze wilt en anders niet.

  Lijkt me idd een goede oplossing

 • Profielfoto
  LastBoyScout

  Ik ga ook voor de voucher. Gebruik m’n Earpods nog bijna dagelijks nu ik thuiswerk.

 • Profielfoto
  Joshua

  In het licht van milieuverbetering, waar Apple steeds beter op let, vind ik dit een hele goede ontwikkeling.
  Denk eigenlijk dat dit de belangrijkste reden voor Apple is om ze eruit te halen. Snap niet zo goed waarom ik dat niet terug lees in het artikel…