‘iPhone 12 krijgt naast EarPods ook geen oplader in de doos’

Door: Jelle van Es - 11 reacties
iPhone 12 conceptafbeelding
(Afbeelding: BGR)

Als alles een beetje loopt zoals het zou moeten, dan kunnen we eind dit jaar aan de slag met de iPhone 12. Inmiddels weten we al redelijk wat van het nieuwe model. Zo zouden er vier verschillende soorten op de markt komen. Maar hoe gevuld is het doosje bij je ankoop?

Eerder wisten we al te melden dat er waarschijnlijk geen standaard EarPods in het doosje van de iPhone 12 zou zitten. En nu lijkt het er op dat de oplader om je USB-kabel in te stoppen schittert door afwezigheid.

Geen oplader bij de iPhone 12

Dat is althans hetgeen dat website MacRumors beweert op basis van wat uitspraken die analisten van Barclays hebben gedaan. Eerder waren die het er al over eens dat de iPhone 12 geen EarPods zou krijgen, wat in lijn is met wat Apple-analist Ming-Chi Kuo eerder al stelde. Maar nu gaan ze een stapje verder en stellen ze dat er ook geen oplader bij zit. Het enige wat je zou vinden in het doosje naast de nieuwe iPhone is een USB-C naar Lightning-kabel. Dus als je dan je telefoon wilt opladen, dan is het verstandig om er gelijk een goede oplader bij te kopen.

iPhone earpods
Deze jongens ontbreken al zo goed als zeker (Afbeelding: AFP/Thomas Samson)

Nu zou je kunnen stellen dat Apple dit zou kunnen doen om er voor te zorgen dat er geen onnodige accessoires op de markt komen en daarmee het milieu belasten. Maar tegelijkertijd is het zo dat niet iedereen standaard een USB-C-oplader in huis heeft. Als het voor gaat zorgen dat het ontbreken van deze accessoires de prijs gaat drukken, dan is het natuurlijk geen probleem om even los een oplader er bij te kopen. Maar Apple kennende doen ze nooit echt aan een scherpe prijsdeal en lijkt het er op dat ze straks per verkochte iPhone 12 meer winst willen maken.

Als je echter er voor kiest om los een oplader te kopen voor je iPhone 12-kabel, dan heb je wel de mogelijkheid om er één aan te schaffen die je smartphone sneller oplaadt. Zo is er sprake van een nieuwe 20W-oplader, waar we eerder dit bericht over schreven.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Raridder

  Vreemd! want de geruchten zijn dat er een 20W powerbrick bij zit

  https://www.macrumors.com/2020/06/24/20w-power-adapter-iphone-12-certification/

 • Profielfoto
  SvS

  “Maar tegelijkertijd is het zo dat niet iedereen standaard een USB-C-oplader in huis hebt. “ “Hebt” moet “heeft” zijn, he!

 • Profielfoto
  SvS

  Tevens zou Apple idd goed aan doen om opties te bieden tijdens aankoop: gratis standaard oplader, premium oplader of draadloze variant tegen kleine meerprijs. Of gewoon prijsverlaging op algehele telefoon, dat is wel gemakkelijker voor andere telecom dealers.

 • Profielfoto
  Supertjeduc

  Draadloos opladen wel eens van gehoord?

 • Profielfoto
  vandenbroeke

  Hopelijk doen ze de Apple stickers er nog wel bij

 • Profielfoto
  Sunshine

  Maakt mij niets uit wat er wel of niet indie doos zit. Ik koop hem toch niet.

 • Profielfoto
  Jgrboer

  Zou dit niet gewoon betekenen dat er geen fysieke poorten meer op de betreffende iPhone komen te zitten.. (heeft weinig zin om een power adapter te gaan leveren als je hem nergens in kan pluggen;-)  )

   

   

 • Profielfoto
  dualband

  zou, zou, zou…..

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Zit er nog wel een iphone in of alleen de doos?

 • Profielfoto
  klonic

  Heel goed. Ik heb inmiddels vet veel opladers die liggen weg te stoffen. De opladers die ik wel gebruik heb ik meestal zelf gekocht omdat ze beter zijn (2 uitgangen, hoger vermogen zoals een Quickcharge 3.0 adapter).

 • Profielfoto
  Kevin

  Apple is een asociaal bedrijf verworden onder Tim Cook. Een stand voor je beeldscherm van €1000. Wieltjes onder je Mac voor €400. iPhones van €1300. En straks iPhones van €1400 zonder earpods en zonder charger.  Terwijl iedere kabel die je van Apple koopt na een jaar gebruik met tape aan elkaar vastgehouden moet worden. Als de kassa maar rinkelt, ieder lullig kabeltje levert weer €30 op.

  Op een gegeven moment ben je niet meer aan het verkopen, maar ben je mensen ordinair aan het naaien.