iPhone 11 gebruikers verrast door groene tint in beeldscherm

Door: Mark Hofman - 2 reacties
Apple iPhone 11 en iPhone 11 Pro camerasysteem frankrijk
(Afbeelding: One More Thing)

Een aantal iPhone 11 gebruikers worden verrast door een groene tint over het beeldscherm. Gebruikers melden het probleem op Reddit en het forum van website MacRumors.

Het lijkt er sterk op dat het probleem niet gekoppeld wordt aan software, gezien het feit dat het probleem op meerdere iOS-versies opduikt. Waarom het probleem nu pas aangekaart wordt is op dit moment nog niet bekend.

iPhone 11 display met groene tint

Het probleem duikt niet alleen op bij de iPhone 11. Ook mensen met een 11 Pro of 11 Pro Max melden dat er zo nu en dan een groene tint over het scherm te zien is. Wat er precies aan de hand is lijkt nog niet bekend te zijn. De oorzaak is ook moeilijk te bepalen op basis van de klachten, want het probleem duikt op verschillende manieren op.

De ene persoon meldt bijvoorbeeld dat de groene tint vooral in de avonduren te zien is, wanneer Dark Mode en Night Shift beide aanstaan. Terwijl een andere gebruiker meldt dat het probleem opduikt wanneer de helderheid op zijn laagst staat. De meeste mensen melden het probleem sinds de komst van iOS 13.4.1. Daar tegenover zijn er ook iPhone 11 gebruikers met iOS 13.5 en 13.5.1 die tegen het probleem aanlopen. Er zijn overigens ook klachten te horen van mensen die beschikken over een iPhone X.

Op het forum van MacRumors is het volgende bericht te lezen:

“Ongeveer 25% van de tijd, wanneer ik mijn iPhone 11 Pro ontgrendel, is het scherm voorzien van een groene tint. Na een seconde of drie flikkert het beeld terug naar normaal. Is er iemand die hetzelfde ooit heeft meegemaakt of weet of dit een probleem met de iPhone 11-modellen is?”

Wat er precies aan de hand is lijkt dus helemaal nog niet bekend te zijn. Mocht het een softwarematig probleem zijn, dan is er een kans dat Apple dit met iOS 13.5.5 onder handen neemt. Het bedrijf uit Cupertino is dat besturingssysteem op dit moment aan het testen en een dergelijke oplossing is tot op heden nog niet benoemd.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  Maarten

  Dit heb ik ook best vaag

 • Profielfoto
  Night

  [update]

  Het lijkt vooralsnog alleen te gaan om iPhones 11 met een Samsung scherm. Overigens zijn niet alleen de iPhones de dupe, ook eigenaars van diverse merken Android telefoons met een Samsung scherm klagen over een soortgelijke groentint. Als dat zo is, kan de oorzaak dus ook hardwarematig zijn. Met de nadruk op ‘kan’. In dat geval zou een softwarematige oplossing dus niet mogelijk zijn.