Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Diensten 9 juni 2020

‘iPad of MacBook ook maandelijks af te betalen via Apple Card’

Apple Card-eigenaren kunnen producten als een iPad, MacBook en de AirPods maandelijks afbetalen. Dat meldt Bloomberg dinsdag. Betalingen worden dan beheerd via de Apple Card-sectie in je iPhone-portemonnee en toegevoegd aan je maandelijkse rekeningen.

Er zijn straks verschillende betalingen beschikbaar, als we de nieuwste geruchten mogen geloven. Voor een iPad, Mac, Apple Pencil, tablettoetsenbord en de Mac XDR Display-monitor kun je kiezen voor een betaalregeling van twaalf maanden. Hier zit geen rente op. Voor de Apple TV-mediaspeler, de slimme speaker Apple H0mePod en de Apple AirPods-oordoppen kun je een regeling van zes maanden aanvragen. Apple heeft niet gereageerd op dit gerucht, dus we moeten nog maar afwachten wat hiervan klopt.

Indrukwekkend display

iPad, MacBook en meer kopen met je Apple Card

Vorige jaar introduceerde Apple al een ander plan voor Apple Card-eigenaars. Wanneer je een iPhone op afbetaling kocht, kreeg je drie procent van het aankoopbedrag terug. Het lijkt er dus op dat het bedrijf uit Cupertino de mogelijkheden voor het kopen van producten op afbetaling wil uitbreiden. Wellicht begrijpt het dat niet iedereen evenveel geld op zijn bankrekening heeft staan, maar dat mensen toch de producten willen hebben. Zo kan Apple verkopen, terwijl consumenten hun spullen krijgen.

De Apple Card werd in augustus van vorig jaar geïntroduceerd, in samenwerking met de Amerikaanse bank Goldman Sachs. Wanneer je een Card aanschaft, dan krijg je twee kaarten. De ene is fysiek en gemaakt van titanium, terwijl de andere alleen digitaal is en bestaat in je iPhone-portemonnee. Op moment van schrijven is de kaart officieel nog niet in Nederland verkrijgbaar. Maar met een Amerikaans account én met Amerikaanse adresgegevens kun je er toch een aanvragen. Met een omweg kun je dan misschien toch een iPad of MacBook op afbetaling kopen bij Apple. Of deze route echt zo handig is, is weer een andere vraag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘iPad of MacBook ook maandelijks af te betalen via Apple Card’
Sluiten