Mark Hofman
Mark Hofman Diensten 19 juni 2020

iOS 14 introduceert mogelijk een meer gepersonaliseerde Podcasts app

Aanstaande maandag, tijdens de keynote van WWDC20, introduceert Apple hoogstwaarschijnlijk iOS 14. Op dat moment krijgen we de nieuwe functionaliteiten en verbeteringen in het besturingssysteem voor de iPhone te zien. Nu zijn we uiteraard heel benieuwd naar de presentatie, maar door een gelekte versie van iOS 14 weten we al een hoop.

Dat is dan ook terug te lezen in dit artikel dat we kort geleden schreven. In het artikel zetten we alle geruchten op een rij, om jou een goed beeld te geven van wat je kan verwachten maandag. Maar het lijkt er sterk op dat we nog niet alles mee hebben kunnen pikken.

Vernieuwde Podcasts app in iOS 14

Dat we een nieuwe Fitness app of vernieuwingen in de app Berichten konden verwachten, dat dachten we al te weten. Dat er in iOS 14 ook vernieuwing in de Podcasts app te vinden is, dat is nieuw voor ons.

Website 9to5mac meldt in een artikel dat de iOS 14 update ook zeker gevolgen heeft voor Podcasts. Apple zou naar verluidt een Voor Jou tabje toevoegen aan de applicatie, die we op dit moment kennen vanuit Apple Music. In het geval van Podcasts betekent het dat jij als gebruiker podcasts aangeboden krijgt op basis van je interesses. Met het nieuwe tabje helpt Apple je dus met het vinden van nieuwe, mogelijk interessante, podcasts. Best wel handig als je het ons vraagt.

ios 12.2 podcasts app
Klik/tap voor groter.

Naast de toevoeging van de Voor Jou tab krijgen makers ook de mogelijkheid om extra content te maken voor hun podcasts. Volgens 9to5mac moeten we dat zien als een soort van extra’s die je vroeger bij een DVD kreeg. Een kijkje achter de schermen, een weggeknipt stukje uit de originele aflevering, bloopers: dat soort zaken.

Daarnaast is het ook mogelijk om in de nieuwe Podcasts app te zien waar je vrienden naar luisteren.

De strijd met Spotify

Aardig wat functionaliteiten en verbeteringen dus voor de Podcasts app. Om heel eerlijk te zijn moet Apple eigenlijk ook wel. Het is inmiddels duidelijk dat Spotify vol inzet op podcasts en het platform is niet bang om daar flink wat geld voor neer te leggen. Zo verkast Joe Rogan dit jaar nog zijn podcast exclusief naar Spotify. Een verhuizing waar een bedrag van 100 miljoen dollar mee gepaard gaat. Dit nadat de streamingdienst eerder al Gimlet Media overnam.

Apple zit wat dat betreft ook niet stil. Althans, zo gaat het gerucht. Het bedrijf uit Cupertino zou achter de schermen bezig zijn met originele content voor de Podcasts applicatie. Denk daarbij niet alleen aan exclusieve podcasts, maar ook aan audio spinoffs van films en series die op Apple TV+ te zien zijn.

Reageer op artikel:
iOS 14 introduceert mogelijk een meer gepersonaliseerde Podcasts app
Sluiten