Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 2 juni 2020

iOS 14 op dezelfde apparaten beschikbaar als iOS 13

Er zijn een aantal dingen die vast staan in een jaar en de komst van een nieuwe iOS-versie is daar een van. We kunnen ons dit jaar opmaken voor iOS 14, maar weten officieel gezien nog niet op welke iPhone-modellen deze beschikbaar zal zijn.

The Verifier loopt in een gelekte versie van iOS 14 het mogelijke antwoord tegen het lijf.

iOS 14 op alle iOS 13-ondersteunde iPhone-modellen

iOS 14 wordt beschikbaar op dezelfde iPhone-modellen die ook iOS 13 ondersteunen. Althans, dat is de informatie die opduikt in een gelekte versie van iOS 14. The Verifier zegt dat het gaat om een betrouwbare bron uit het System Development Process. We kunnen, wat de website betreft, uitgaan van iOS 14-ondersteuning voor de volgende toestellen:

 • iPhone SE (2020 / 2016)
 • 11 (Pro / Pro Max)
 • XS (Max)
 • XR
 • X
 • 8 (Plus)
 • 7 (Plus)
 • 6s (Plus)
 • iPod touch (7e generatie)
iPhone SE Plus (2020)
Klik/tap voor groter

De website meldt dat de iPhone 6s, 6s Plus en de iPhone SE uit 2016 voor het laatst in aanmerking komen voor een grote update. Die eerste twee toestellen verschenen allebei in 2015 en hebben wat dat betreft dus vijf jaar lang ondersteuning gekregen. Iets dat in lijn ligt met Apple’s aanpak op dat gebied.

Het is de tweede keer dat we een dusdanig geluid te horen krijgen. The Verifier heeft geen gigantisch goede reputatie als het om lekken aankomt, maar is wel de tweede partij die aanhaakt. Eerder wist Franse website iPhoneSoft ook al te melden dat iOS 14 beschikbaar zal zijn op alle iOS 13-ondersteunde iPhone-modellen.

iPadOS 14

Naast de opvolger van iOS 13 verwachten we dit jaar ook de komst van iPadOS 14. Op dit moment zijn er nog geen geluiden te horen welke iPad-modellen voor deze update in aanmerking komen. Mocht Apple voor dat besturingssysteem hetzelfde pad kiezen als voor iOS 14, dan zien we ondersteuning voor de volgende tablets:

 • iPad Air 2
 • Derde generatie iPad Air
 • iPad mini 4 en 5
 • Vijfde, zesde en zevende generatie iPads
 • Alle iPad Pro-modellen
2020 iPad Pro nieuwe iMac ontwerp iOS 14
Klik/tap voor groter

De verwachting is dat Apple iOS 14 onthult tijdens het volledig online-ingerichte WWDC evenement. Deze gaat op 22 juni van start. Meer weten? Lees dan dit artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 14 op dezelfde apparaten beschikbaar als iOS 13
Sluiten