iOS 13.6: tweede beta ziet daglicht en dit is wat het te bieden heeft

Door: Mark Hofman - 0 reacties
iOS 13.2 hero 16x9
(Afbeelding: Apple)

Apple heeft de tweede beta van iOS 13.5.5. naar buiten gebracht. Naast nieuwe functionaliteiten, en de focus op toekomstige hardware, verandert ook de naam. Maak kennis met iPadOS en iOS 13.6.

De lancering van iOS 13.5 leek voornamelijk gericht te zijn op COVID-19. Bij de tweede beta van iOS 13.6 lijkt de focus voornamelijk te liggen bij toekomstige apparaten en functionaliteiten.

De nieuwe beta-versie is niet alleen gericht op iOS, maar ook op iPadOS. Het onderstaande geldt dus voor beide besturingssystemen

iOS 13.6: wat is er nieuw?

Volgens beta-gebruikers zitten er geen release notes bij de beta. iOS 13.6 lijkt dus voornamelijk te bestaan uit probleemoplossingen en prestatieverbeteringen. Toch vinden verschillende media wel nieuwe functionaliteiten door middel van code. Zo lijkt MacRumors bijvoorbeeld een nieuwe functionaliteit binnen Apple News tegen het lijf te zijn gelopen. Het gaat hierbij om de mogelijkheid om audio-varianten van nieuwsverhalen voorgeschoteld te krijgen.

Daarnaast staat WWDC20 voor de deur en zou Apple zomaar nieuwe producten kunnen aankondigen. Zo is de verwachting dat de AirPods Studio of AirTags het daglicht zien. Als iOS 13.6 er al niet voor zorgt dat deze nieuwe producten ondersteund worden, dan zal het grondwerk voor het testen ervan wel al gelegd worden. Gezien het feit dat iOS 14 pas in de herfst van dit jaar beschikbaar wordt, moeten alle producten tot die tijd ondersteund worden in een iOS 13 update.

Apple Tags
Het Apple Tags logo (klik/tap voor groter). Afbeelding: MacRumors

Zo krijg je toegang

De nieuwe update is nog niet beschikbaar, maar bevindt zich op dit moment in beta-modus. Dat betekent dat jij er mee aan de haal kan gaan, maar wel via een andere route dan je misschien gewend bent.

Geregistreerde ontwikkelaars kunnen naar de ontwikkelaarswebsite van Apple gaan en de nieuwe beta downloaden op een apparaat naar keuze. Voor het gemak kan je via deze link op de pagina komen. Je download op dat moment het betaprofiel en kan via Instellingen -> Algemeen -> Profiel de beta activeren.

Ben je geen geregistreerde ontwikkelaar, dan komt er iets meer bij kijken. Ga via deze link naar de beta-website van Apple en schrijf je in voor het beta-programma. Volg de instructies en download het betaprofiel. Vervolgens ga je op het apparaat naar keuze naar Instellingen -> Algemeen -> Profiel. Daar activeer je het mee. Vervolgens moet je het apparaat updaten zoals je dat normaal gesproken ook doet: Instellingen -> Algemeen -> Software-updates.

Reacties

0 reacties