Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 1 juni 2020
Leestijd: 1 minuut

iOS 13.5.1 uit, maakt nieuwe jailbreak onmogelijk

Apple heeft iOS 13.5.1 uitgebracht. Het is een kleine update die zich vooral richt op het fixen van bugs en dichten van problemen met de beveiliging. In deze update dicht Apple slechts één beveiligings­probleem.

Dit is -niet geheel toevallig- de bug die het mogelijk maakte om de nieuwe jailbreak genaamd unc0ver uit te voeren. Tot ieders verrassing kwam de jailbreak eind mei uit. Apple is er als de kippen bij met het dichten van het lek dat de jailbreak gebruikte.

iOS 13.5.1 bevat slechts één fix

Naast een oplossing voor het beveiligings­probleem dat de jailbreak van unc0ver liet werken, zitten er geen verbeteringen in iOS 13.5.1. Om precies te zijn gaat het om een kwetsbaarheid die kenmerk CVE-2020-9859 heeft gekregen. In de release notes van de update bedankt Apple het unc0ver-team voor het vinden van de bug.

Met andere woorden, als je je iPhone hebt gejailbreakt en er verder van wilt blijven genieten, installeer dan iOS 13.5.1 niet en schakel de automatische updatefunctie van het systeem uit. Deze update verandert overigens niets aan die andere jailbreak genaamd checkm8. Die misbruikt een andere fout waartegen Apple niets kan doen.

iOS 13.5.1 iPadOS 13.5.1 001
Naast iOS 13.5.1 is ook iPadOS 13.5.1 met dezelfde fix uit – Klik/tap voor groter.

Ook iOS 13.5.5 op komst

Naast iOS 13.5.1 is maandagavond ook de eerste bètaversie van iOS 13.5.5 uitgebracht. Die update moet later in juni naar iedere iPhone of iPad komen, maar is nu alleen voor ontwikkelaars beschikbaar. De precieze vernieuwingen zijn nog niet bekend, al hebben we al wel ontdekt dat het mogelijk is om vanuit de Muziek-app nummers, albums en afspeellijsten op Facebook en Instagram Stories te delen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
iOS 13.5.1 uit, maakt nieuwe jailbreak onmogelijk
Sluiten