Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 25 juni 2020

Instagram gaat TikTok achterna met Reels (en zijn makkelijker te vinden)

Instagram is voornemens meer aandacht te besteden aan zijn TikTok-kloon Reels. De app moet namelijk veel toegankelijker worden en gemakkelijker te vinden zijn .Dat wil de dienst bereiken door de plek van de videofunctie te verplaatsen.

De optie Reels is namelijk voortaan terug te vinden op het profiel van een gebruiker. Voor publieke accounts wordt het ook getoond in de Explorer-tab. De Explorer-tab is een sectie binnen de app waar je content kunt ontdekken op basis van dingen die je eerder bekeken en geliket hebt. Zodoende moet het voor elke Instagram-gebruiker gemakkelijker worden de Reels van videomakers te vinden. Bovendien is het zo dat het testgebied uitgebreid wordt. Voorheen waren ze alleen beschikbaar in Brazilië, maar nu komen de vijftien seconden durende videoclips ook naar gebruikers in Frankrijk en Duitsland.

Instagram Reels. (Afbeelding Instagram)

Instagram Reels concurreert met TikTok

Dit kleine publiek staat in schril contrast met het bereik van TikTok. Dat moge duidelijk zijn. Echter, Instagram werkt nu nog hard aan de functie, die Facebook pas later uitrolt naar iedereen. Het bedrijf achter de populaire dienst voor het delen van foto’s en video’s heeft nog niet laten weten wanneer andere landen aan de slag kunnen met Reels. Wel laat een vertegenwoordiger weten dat men de ervaring nu beter kan maken, nu meer mensen met de test kunnen meedoen.

Het is niet vreemd dat Instagram hier de tijd voor neemt. Eerder hanteerde het bedrijf al een soortgelijke strategie in de strijd tegen Snapchat. Door te achterhalen hoe gebruikers omgaan met de nieuwe functies, en die prominent te presenteren, weet Instagram de concurrentie te verslaan. Je hoeft overigens geen medelijden met TikTok te hebben. Bedrijven binnen de markt voor sociale media kopiëren elkaars functies en designs constant. Zo rolde TikTok begin 2020 een nieuw design uit die wel erg veel lijkt op het design van de fotodeeldienst.

Reageer op artikel:
Instagram gaat TikTok achterna met Reels (en zijn makkelijker te vinden)
Sluiten