Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 3 juni 2020
Leestijd: 2 minuten

iCloud storing zorgt voor problemen iOS en macOS apps

Afgelopen nacht had iCloud helaas last van een storing. Die duurde ongeveer van 1 uur tot 4 uur in de nacht, Nederlandse tijd. Mocht je nog wakker geweest zijn, dan kun je daar last van gehad hebben. Bijvoorbeeld wanneer je ergens bij een Apple-dienst probeerde in te loggen.

Niet alleen bij het inloggen liep je tegen problemen aan. Ook iCloud Mail en verschillende webapps van de officiële website werkten niet naar behoren. Verschillende gebruikers hebben er over geklaagd op onder meer Twitter en Downdetector. Daardoor is goed te zien hoe lang de problemen ongeveer aangehouden hebben. Apple reageerde vrij vlot na het ontstaan van de problemen door de storing te erkennen op zijn eigen systeemstatuspagina. Als je daar nu op klikt dan zie je dat er overal weer groene bolletjes staan. Alles werkt dus weer naar behoren.

iCloud lag plat, inloggen was moeilijk

Op die pagina staat inmiddels een update bij iCloud Web Apps en Mail. Daar staat nu bij dat de problemen opgelost zijn en dat sommige gebruikers hier last van gehad hebben. Het lijkt er dus niet op dat geen enkele Apple-gebruiker meer kon inloggen, maar slechts een deel daarvan.

De website Macrumors schreef ook dat meerdere diensten problemen vertoonden. Zo zou onder meer betaaldienst Apple Pay en de wachtwoordgenerator deels platgelegen hebben, waardoor het dus ook voor een korte periode moeilijk was om betalingen te verrichten. Apple heeft die problemen echter niet erkend, waardoor dus onduidelijk is of dit daadwerkelijk het geval is.

Ongeveer anderhalf uur nadat het probleem gemeld werd, was er al een oplossing uitgerold. Desondanks is op de Downdetector te zien dat mensen nog tot ongeveer drie uur na het melden van het probleem last hadden van de storing. Hoe het precies zit daarmee is niet duidelijk, maar het belangrijkste is dat de dienst allemaal weer werken zoals ze zouden moeten werken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iCloud storing zorgt voor problemen iOS en macOS apps
Sluiten