Night
Night Nieuws 7 juni 2020

IBM onthult ‘Homomorfe Encryptie’ toolkit voor macOS en iOS

IBM heeft een toolkit voor ontwikkelaars onthuld om homomorfe encryptie (FHE) binnen macOS en iOS te implementeren.

Homomorfe encryptie is een volledig nieuwe, volgende stap binnen de encryptie-technologie. Met FHE kunnen geautoriseerde personen versleutelde gegevens lezen, bewerken én weer opslaan zonder dat ze deze hoeven te decoderen. Alle bewerkingen men die op de versleutelde gegevens uitgevoerd, zullen dezelfde resultaten opleveren als op de traditionele, niet-versleutelde manier.

Dit heeft enorme voordelen voor de gegevensbeveiliging. Dat komt omdat gebruik van onversleutelde data een zwak punt in het proces is. Want zodra gegevens zijn gedecodeerd met traditionele decryptie-methoden, kan er van alles mee gebeuren. Homomorfe encryptie zorgt er echter voor dat de data continu beschermd blijft, terwijl deze nog steeds – door de juiste personen – kan worden gebruikt.

FHE
Het verschil tussen Fully Homomorphic Encryption (FHE) en traditionele encryptie (klik/tap voor groter).

Flavio Bergamaschi van IBM. omschrijft het als volgt:

FHE is bijzonder geschikt voor bedrijfstakken die gereguleerd zijn en gebruik maken van private, vertrouwelijke en uiterst gevoelige gegevens. Denk hierbij aan de financiële sector en gezondheidszorg. De technologie kan het namelijk mogelijk maken om financiële informatie of patiëntendossiers op grote schaal te delen, terwijl er slechts toegang is tot de noodzakelijke gegevens.

 

Hoewel men voor het toepassen van homomorfe encryptie het hele beveiligingsproces vanaf de grond af aan opnieuw zal moeten opbouwen, lijken de voordelen dit meer dan waard. Wij dachten zelf gelijk aan Apple’s eigen FileVault.

âž” Meer lezen over IBM’s homomorfe encryptie

Reageer op artikel:
IBM onthult ‘Homomorfe Encryptie’ toolkit voor macOS en iOS
Sluiten