Huawei gaat een stap verder: nieuwe winkel komt akelig bekend voor

Door: Mark Hofman - 5 reacties
Apple Store
(Afbeelding: AFP / Angela Weiss)

Om de strijd aan te gaan met merken als Samsung en Apple, heeft Huawei zijn grootste flagship store ooit geopend in Shanghai. Maar misschien heeft de Chinese techgigant zich iets teveel gericht op de concurrentie met Apple…

De nieuwe Huawei winkel in Shanghai komt namelijk akelig bekend voor. Heel erg akelig…

Huawei opent een Apple Store

Bedrijven als Samsung en Apple hebben wereldwijd allerlei fysieke winkels geopend voor hun klanten. Dat doet Apple in Europa iets meer dan Samsung, maar beide partijen staan bekend om de opvallende winkels waar jij als consument uitermate goed geholpen kan worden. Niet alleen bij het aanschaffen van nieuwe producten, maar ook zeker bij het repareren van degene die je al in huis hebt. Huawei wil wat dat betreft niet achterblijven en heeft besloten om zijn grootste winkel ooit te openen. Dat doet het bedrijf in Shanghai en de foto’s liegen er niet om: de winkel is uiterst indrukwekkend te noemen.

Maar wie goed naar de afbeeldingen kijkt, zal misschien wel het een en ander herkennen. Huawei heeft zich overduidelijk gericht op de concurrentie met Apple en schuift het niet onder stoelen of banken. Tijd voor een spelletje Huawei Flagship Store of Apple Store?

De Experience Room van Apple Champs-Élysées is een unieke. Dit komt voornamelijk door de stijl van het Parijse appartement uit 1800. Je zou het met gemak een inspirerende plek kunnen noemen, zoals de mensen van Huawei dat kunnen beamen.

Of wat dacht je van deze geniale opstelling in de nieuwe winkel van Huawei?

Of deze?

Het mag duidelijk zijn: Huawei is, net als wij, fan van de unieke Apple Store stijl.

Niet de eerste keer

Dit is overigens niet de eerste keer dat dit gebeurt. Eerder dit jaar, in februari om precies te zijn, opende Huawei ook al een flagship store. Die winkel vestigde zich in Barcelona, pal naast Apple Passeig de Grácia. Daar maakte Huawei ook al gebruik van bepaalde ontwerpelementen, waar Apple zelfs patent op heeft.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Deurkruk

  Tja, een snackbar ziet er ook overal zo’n beetje hetzelfde uit he?

 • Profielfoto
  NapO

  Huawei heeft alles goed afgekeken bij apple en nu maken ze betere telefoons, met betere camera’s voor een stuk minder geld. Jammer dat de amerikanen huawei proberen stuk te maken, want ze bieden echt goede producten!

 • Profielfoto
  hansz

  NapO op 25 juni 2020 10:38
  Huawei heeft alles goed afgekeken bij apple en nu maken ze betere telefoons, met betere camera’s voor een stuk minder geld. Jammer dat de amerikanen huawei proberen stuk te maken, want ze bieden echt goede producten!

  Volgens mij  is Huawei met de Pro 40 toch echt wel een stuk duurder (€ 1400,-) dan de meeste iPhones op dit moment en dan ook nog zonder Google diensten. Alleen als je zelf een tijdje hebt liggen slapen dan doe je zulke beweringen. Als het zo door gaat dan is de iPhone binnenkort het budgettoestel geworden voor iedereen. Huawei is groot geworden door stelen en kopiëren, ze hebben voor niemand respect, dus waarom moet ik dan wel respect hebben voor een dergelijk B-bedrijf.

   

 • Profielfoto
  Dydefox

  Kan er wel om lachen: imitatie is de hoogste vorm van vleierij . …