Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 8 juni 2020

Apple-patent laat gebruikers groepsselfies maken op afstand

Nu we allemaal geacht worden anderhalve meter afstand te nemen, is het maken van groepsselfies onmogelijk. Niet als het aan Apple ligt. Het bedrijf heeft een patent toegewezen gekregen waarmee het mogelijk wordt ‘synthetische selfies te maken in een groep’.

De website Protocol denkt dat dit Apples antwoord is op ‘het nieuwe normaal’, waarbij we allemaal dus op anderhalve meter afstand moeten blijven. Met de technologie in het patent laat Apple een manier zien waarop we toch groepsselfies kunnen maken. Zodoende kun je tijdens het coronatijdperk toch foto’s maken waar je samen met je vrienden op staat.

Groepsselfies patent
Klik/tap voor groter.

Groepsselfies

Het patent werd als eerste ontdekt door de website Patently Apple, die wel vaker patenten van Apple opduikt voordat het bedrijf nieuwe plannen bekendmaakt. In het patent wordt beschreven hoe het proces voor het maken van synthetische groepsselfies precies werkt. Als Apple-gebruiker (het is niet duidelijk of dit werkt op een iPhone, iPad of allebei) kun je je vrienden uitnodigen deel te nemen aan de foto. Wanneer ze ingaan op je vraag, dan kan de software jullie beelden samenvoegen tot één foto.

Groepsselfies patent
Klik/tap voor groter.

De gemaakte groepsselfies kunnen bestaan uit normale foto’s, opgeslagen videobeelden of beelden uit een live stream. Iedereen die de foto uiteindelijk krijgt, kan de originele selfie, waar je dus nog in je eentje op staat, bewaren. Ook kan iedereen de foto bewerken, zodat je achteraf nog een andere positie voor je eigen selfie binnen de groep kunt bepalen.

Apple ontwikkelt achter de schermen vaker producten en technologieën waar we pas veel later iets over te horen krijgen. We kunnen ons niet voorstellen dat het bedrijf dit idee nu ineens had en dat heeft laten vastleggen. Het is dus toeval dat dit nieuws nu, tijdens een pandemie, aan het licht komt. En dat blijkt ook wel uit de gegevens van het patent: Apple kreeg het op 2 juni 2018 in handen. Het wachten is nu totdat het bedrijf de technologie implementeert.

Reageer op artikel:
Apple-patent laat gebruikers groepsselfies maken op afstand
Sluiten