Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Diensten 17 juni 2020

Google integreert Google Meet in Gmail-app op Android en iOS

Google heeft wederom een stap genomen richting een diepere integratie tussen videoconferentieapp Google Meet en e-maildienst Gmail. De app waarmee je nu (zakelijk) kunt videobellen is namelijk direct geïntegreerd met de Gmail-app, die beschikbaar is voor zowel Android als iOS.

Dat betekent dat Gmail-gebruikers voortaan niet meer verplicht worden de Google Meet-applicatie te downloaden wanneer ze worden uitgenodigd voor een videogesprek. Je kunt namelijk meteen zo’n gesprek joinen via de e-maildienst van het bedrijf. Je vindt de Meet-opties binnen de Gmail-app in het menu van de app op Android en iOS, helemaal onderaan. Wanneer je dat eigenlijk helemaal niet wil – omdat je de dienst gewoon niet gebruiken wil – dan kun je de knop gelukkig nog weghalen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de Meet-integratie uit te schakelen binnen de instellingen van Gmail.

Google Meet binnen Gmail. (Afbeelding: Google)

Google Meet zit nu in de Gmail-app

Google heeft in april ervoor gezorgd dat Google Meet een gratis te gebruiken dienst is voor iedereen. Sindsdien heeft het bedrijf alles op alles gezet om de dienst te integreren met Gmail (eerder was die integratie al live gegaan op het web). De update voor de Gmail-applicatie wordt op het moment van schrijven uitgerold en moet binnen nu en enkele weken bij iedereen zijn aangekomen. Je ziet de grote tab dus vanzelf verschijnen in het menu.

Dit is overigens niet de enige plek waar Google het product Google Meet aan de man wil brengen. Gebruik je bijvoorbeeld de Google Agenda-app, dan heb je ongetwijfeld al grote, blauwe knoppen gezien die je leiden naar Meet. Dit doet het bedrijf waarschijnlijk om de concurrentie aan te gaan met populaire diensten als Zoom, die in enkele maanden tijd miljoenen gebruikers aan zich verbonden heeft. De strijd om de thuiswerker is hiermee nog lang niet gestreden, dus houd er rekening mee dat je Google Meet ook binnen andere apps en diensten tegenkomt.

Reageer op artikel:
Google integreert Google Meet in Gmail-app op Android en iOS
Sluiten