Mark Hofman
Mark Hofman App Store 9 juni 2020

Google Maps leidt je onderweg door de coronamaatregelen heen: dit is het plan

We kunnen er niet omheen dat het coronavirus ons leven in 2020 wel aanzienlijk bepaald heeft. Het heeft invloed op de economie, ons sociale leven en ook op de manier waarop wij ons voortbewegen. Een blokje om gaat sneller gepaard met risico dan normaal gesproken. Daar speelt Google Maps goed op in.

De kaarten-app van Google introduceert namelijk een aantal nieuwe functionaliteiten. Uiteraard zullen die er niet voor zorgen dat je zonder risico de deur uit kan, maar ze kunnen degelijk wel wat zorgen wegnemen. De meest recente versie van de iOS app van Google Maps, richt zich op het informeren van de gebruiker.

Google Maps gaat je beschermen

Wanneer jij vanaf nu je bestemming invoert in Google Maps, wordt er gekeken wat voor gevolgen COVID-19 voor je reis heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een reis met het openbaar vervoer. Rijden er minder bussen, moet je een mondkap nu wel of niet dragen en is er vertraging. Het zijn zaken die je nu vanuit de Maps app kan bekijken.

Daarnaast geeft Google Maps ook informatie aan mensen die met de auto onderweg zijn. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken over checkpoint op je route liggen. Ook wordt er gekeken naar restricties die te maken hebben met het virus. Een melding van een van deze zaken, ook voor het openbaar vervoer, zal verstuurd worden op het moment dat jij je route start. Navigeer je naar een medische locatie, dan zullen de plaatselijke regels naar je toegestuurd worden.

Google Maps iOS
Maps onderweg

De functionaliteiten in Google Maps rollen uit naar de volgende landen

 • Argentinië
 • Australië
 • België
 • Brazilië
 • Colombia
 • Frankrijk
 • India
 • Mexico
 • Nederland
 • Spanje
 • Thailand
 • Het Verenigd Koninkrijk
 • De Verenigde Staten

Zoals je ziet krijgen ook Nederland en België de nieuwe functionaliteiten.

Meer informatie over de Google Maps functionaliteiten of geïnteresseerd in de beweegredenen van het bedrijf. In deze blogpost gaat Ramesh Nagarajan, Product Management Director van Google Maps, er dieper op in.

Reageer op artikel:
Google Maps leidt je onderweg door de coronamaatregelen heen: dit is het plan
Sluiten