Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 16 juni 2020

Google Home-speaker mogelijk vervangen door nieuw Nest-apparaat

Enkele weken geleden kwam in het nieuws dat de Google Home-speaker niet meer verkrijgbaar is. Nu weten we dus misschien waarom. Want als we de nieuwste geruchten mogen geloven, dan werkt Google aan een nieuwe Home-speaker, dit keer eentje die onder de Nest-merknaam valt.

De nieuwe speaker moet veel overeenkomsten hebben met de Google Nest Mini en Google Nest Hub, respectievelijk een slimme speaker en smart display. Zo komen we straks onder meer een stoffen laag tegen. Achter de schermen wordt de nieuwe Google Home-speaker Prince genoemd. Over Prince wordt gezegd dat die ook moet gaan lijken op de Sonos One, terwijl de geluidskwaliteit ergens tussen de Home en Home Max moet liggen. Aangezien de Home Max officieel niet in Nederland uitgekomen is, is het moeilijk je daar nu iets bij voor te stellen. Maar de geluidskwaliteit van de originele Home is nooit echt denderend geweest.

Nieuwe Google Home-speaker

Het is niet vreemd dat Google zou werken aan een opvolger voor de originele Google Home. De slimme speaker kwam in 2016 uit als concurrent voor de Amazon Echo-speaker. Het was Googles eerste poging op de inmiddels volle markt. Niet lang daarna werd de Home overschaduwd door de Home Mini (nu Nest Mini) en Home Max. Die hadden eigenschappen waar de Home destijds niet over beschikte. De Home Mini was lekker compact, terwijl de Home Max een veel betere geluidskwaliteit had. Bovendien heeft Amazon inmiddels ook meerdere updates uitgebracht voor Echo, waardoor de Home prehistorisch lijkt.

De grote vraag is nu: wanneer krijgen we de nieuwe Google Home te zien? Google heeft nog meer hardwareplannen voor 2020. Denk aan een nieuwe Pixel-telefoon en Android TV-dongle die vooralsnog onder de naam Sabrina bekend staat. Meestal presenteert de zoekmachinegigant zijn plannen voor de komende maanden in oktober, maar vanwege het coronavirus kan dat dit jaar nog wel eens anders zijn. Google heeft voor nu in elk geval niet gereageerd op de geruchten.

Reageer op artikel:
Google Home-speaker mogelijk vervangen door nieuw Nest-apparaat
Sluiten