Night
Night App Store 7 juni 2020

Gmail: eindelijk ook dark mode (voor iedereen)

Na maanden van vertraging en inconsistente functionaliteit is het dan nu eindelijk toch zover. Google’s langverwachte donkere modus voor Gmail  lijkt nu toch echt beschikbaar te zijn voor de iPhone en iPad.

Versie 6.0.200519 van Gmail, die afgelopen nacht door de App Store is verspreid, bevat de volgende release-opmerking:

Slimme tip (als je dit nog niet hebt gezien): Je kunt schakelen tussen het donkere en het lichte thema als je hebt geüpgraded naar iOS 13. Je kunt ook het systeemthema gebruiken dat standaard is ingeschakeld.

Gmail dark mode

Dark mode voor Gmail al in september aangekondigd

Google kondigde in september 2019 de donkere modus aan voor zijn Gmail-app, maar sindsdien is de implementatie op iOS op zijn zachtst gezegd hakkelend gegaan. Sommige gebruikers slaagden er zowaar in de donkere modus in de app te activeren, om deze dan weer te zien verdwijnen bij de volgende herstart. Anderen hebben helemaal geen toegang tot de functie gekregen.

Met een beetje geluk zou de update van vandaag een einde moeten maken aan het maandenlange wachten. Om de donkere modus in Gmail op ‌iPhone‌ en ‌iPad‌ in te schakelen, update je de app en volg je deze stappen:

  1. Start de Gmail-app.
  2. Tap op het menupictogram (de drie lijntjes) in de linkerbovenhoek van het scherm.
  3. Scroll naar beneden en tik op Instellingen.

    Dark mode instellen (klik/tap voor groter).
  4. Tap op Thema. (Als je de optie niet ziet, probeer dan geforceerd te stoppen en start de app opnieuw.)
  5. Selecteer Licht, Donker of Systeemstandaard.

    Gmail dark mode thema kiezen (klik/tap voor groter).

De laatste optie zorgt ervoor dat het thema van Gmail de systeeminstellingen van je iPhone of iPad volgt. Dat is een handige optie als je iOS zo hebt ingesteld, dat deze automatisch mee verandert, afhankelijk van het tijdstip van de dag.

Als je iPhone of iPad nog op iOS 11 of iOS 12 draait, biedt de Gmail app de mogelijkheid te kiezen voor een donkere thema. Deze optie komt dan in de plaats van het thema-submenu in het Instellingen-scherm.

➔ Meer lezen over Gmail

Reageer op artikel:
Gmail: eindelijk ook dark mode (voor iedereen)
Sluiten