Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 4 juni 2020

Gebruik beveiligingssleutel Google-account gemakkelijker op iOS

Google heeft ervoor gezorgd dat het gebruik van een beveiligingssleutel voor tweestapsverificatie op je Google-account nu gemakkelijker gaat. Je kunt voortaan dus je account beveiligingen met een extra beveiligingslaag in de vorm van tweestapsverificatie via een fysieke USB- of NFC-sleutel.

Tweestapsverificatie via een hardwaresleutel wordt vandaag de dag gezien als de meest veilige manier van inloggen op een online account. Helaas is het zo dat de fysieke sleutels, die je hiervoor nodig hebt, niet altijd gebruiksvriendelijk zijn. In het verleden was het bijvoorbeeld nogal lastig een beveiligingssleutel te gebruiken om in te kunnen loggen op je Google-account op een iPhone of iPad, maar daar komt vanaf nu verandering in. De zoekmachinegigant heeft namelijk het proces veel gemakkelijk gemaakt voor iedereen die een moderne iPhone of iPad Pro heeft.

Beveiligingssleutel
Klik/tap voor groter

Gemakkelijker beveiligingssleutels gebruiken

iOS wordt nog altijd gezien als het besturingssysteem waar digitale veiligheid hoog in het vaandel staat. Maar het gebruik van een fysieke beveiligingssleutel voor tweestapsverificatie was nooit echt heel gemakkelijk, helaas. Het platform heeft pas sinds vorig jaar ondersteuning gekregen voor de U2F- en FIDO2-authenticatiestandaarden, bijvoorbeeld. Maar nu komt er dus een mogelijkheid bij die veel gemakkelijker werkt.

Binnen nu en twee weken kan iedereen namelijk met een G Suite-, Cloud Identity- en persoonlijk Google-account gebruikmaken van fysieke beveiligingssleutels, waarmee tweestapsverificatie voor die accounts een stuk veiliger is. Het apparaat in kwestie moet dan wel tenminste draaien op iOS 13.3, of hoger. Het gaat dan om sleutels de werken via USB-C of NFC. Ook heb je nog de Google Smart Lock-applicatie nodig op je iPhone of iPad.

Mocht je deze vorm van digitale beveiliging dus al eens eerder ingesteld hebben, dan is het goed om te weten dat inloggen voortaan een stuk gemakkelijker zal gaan voor je. Dat is fijn voor iedereen die verplicht gebruik moet maken van het Advanced Protection Program van Google en natuurlijk iedereen die waarde hecht aan dergelijke mogelijkheden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gebruik beveiligingssleutel Google-account gemakkelijker op iOS
Sluiten