Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 15 juni 2020

Facebook test Face ID- en Touch ID-beveiliging voor Messenger

Facebook test momenteel een nieuwe functie voor berichtendienst Messenger op iOS: authentificatie middels Face ID of Touch ID. Zelfs nadat je je iPhone ontgrendeld hebt via één van deze twee methoden, dien je alsnog in te loggen bij Messenger via Face of Touch ID.

Facebook doet dit vermoedelijk om te bewerkstelligen dat het gebruik van de Messenger-app een stuk veiliger is. Zelfs nadat je telefoon dus ontgrendeld is, dien je nog steeds via één van die twee methoden in te loggen. Zo weet je zeker dat niet iemand zomaar bij je berichten kan komen, aangezien je privacy dus gewaarborgd blijft middels een extra beveiligingslaag. Je kunt er straks ook voor kiezen om simpelweg een pincode in te stellen, net wat je prettiger vindt. Het hangt af van hoe je je beveiliging op je telefoon geregeld hebt: heb je Face ID ingesteld, dan werkt Messenger voortaan ook met Face ID, bijvoorbeeld.

Facebook Messenger met extra privacyopties (Afbeelding: Facebook)

Facebook test nieuwe functie voor Messenger

Daarnaast is het mogelijk een tijdsperiode in te stellen waarin je de extra beveiligingslaag niet activeert wanneer je de app eenmaal een keertje geopend hebt. Dat doet Facebook voor de mensen die het inloggen vervelend en onnodig vinden. Je kunt dan uit drie opties kiezen, waarna je weer moet inloggen: na één minuut, na vijftien minuten of na een uur. Je vindt deze opties, evenals het in- en uitschakelen van de functie, binnen de instellingen van de app zodra die beschikbaar zijn.

Op dit moment wordt de feature onder een kleine groep Facebook Messenger-gebruikers getest. Maar het kan zijn dat die test breder getrokken wordt en straks meer mensen de opties gepresenteerd krijgen, voordat iedereen ermee aan de slag kan. Het is nog niet duidelijk wanneer de extra opties naar iedereen uitgerold wordt en in welke vorm Android-gebruikers van soortgelijke functionaliteit kunnen genieten.

Reageer op artikel:
Facebook test Face ID- en Touch ID-beveiliging voor Messenger
Sluiten